; ; ; ;

Sorozatot indítunk! 1.1

2016. október 12. Perfekt Blog

Változások a társasági adózás terén (2016–2017) II.

 

A 2016-os évközi változások
Az egyösszegű értékcsökkenési leírásra vonatkozó szabály pontosítása


A Tao-tv. 1. számú melléklet 14. pontja szerint kedvezményes, egyösszegű értékcsökkenési leírás érvényesíthető, ha a tárgyi eszközt a jogszabályban megnevezett leghátrányosabb térségek, települések valamelyikében helyezi üzembe a kis- vagy középvállalkozásnak [a továbbiakban: KKV] minősülő adózó. E rendelkezés alkalmazása kapcsán 2015-tõl nehézséget jelentett a leghátrányosabb térségek, települések meghatározása a mögöttes jogszabályok hatályon kívül helyezése okán.A2016. június 16-ától hatályos szabályok szerint a kedvezményes értékcsökkenési leírás a szabad vállalkozási zónák valamelyikében üzembe helyezett tárgyi eszközök után vehető igénybe. A szabad vállalkozási zónákat a szabad vállalkozási zónák létrehozásának és működésének, valamint a kedvezmények igénybevételének szabályairól szóló 27/2013. (II. 12.) kormányrendelet határozza meg. A pontosított rendelkezés a 2016-os adókötelezettség megállapítása során is irányadó.

Szerző:  dr. Németh Nóra, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, tanácsos
(Adótanácsadó Klub kiadvány)

erme_piramis_1.jpg

A cikk folytatását megtalálhatja az Adótanácsadó Klub legújabb, 4. számú kiadványában.

Az egy alkalomra szóló részvételi díj befizetését követően térítésmentesen elküldjük Önnek ezt a kiadványt. A kedvezmény érvényesítése céljából a jelentkezési lapon kérjük, tüntesse fel a BLOG-ATK-4 kódot.


Jelentkezzen már most, és vegyen részt budapesti Adótanácsadó Klubunk 2016. második félévének következő előadásain:

2016. október 25. – Az adóigazgatási eljárás szabályozásának változásai, az adóhatóság ellenőrzési gyakorlata (Előadó: Czinege Attila Nemzeti Adó- és Vámhivatal, ellenőrzési szakfőigazgató)

2016. november 22. - A helyi adók és egyéb kötelezettségek változása (Előadó: Dr. Kovács Attila tanácsos, Nemzetgazdasági Minisztérium)

2016. december 6. - A társasági adó 2016-os évközi és 2017-es változásai, valamint a kisvállalati adó 2017-től hatályos szabályai (dr. Németh Nóra, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, tanácsos)

 

Részletekért keresse honlapunkat!

süti beállítások módosítása