; ; ; ;

Sorozatot indítunk! 1.3

2016. november 12. Perfekt Blog

Változások a társasági adózás terén (2016–2017) IV.

erme_piramis_1.jpg 

A 2017. január 1-jétõl hatályos változások

A KKV-k beruházási adóalap-kedvezménye

Kedvezõen változik a Tao-tv. 7. § (1) bekezdés zs) pontja szerinti, a KKV-k beruházási adóalap-kedvezményére vonatkozó szabály, 2017-tõl ugyanis megszûnik az adózás elõtti eredmény csökkentésének 30 millió forintos korlátja. Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy értékhatártól függetlenül igénybe vehetõ az adóalap-kedvezmény

  • a korábban még használatba nem vett ingatlan,
  • valamint a korábban még használatba nem vett, a mûszaki berendezések, gépek, járművek közé sorolandó tárgyi eszköz üzembe helyezése érdekében elszámolt adóévi beruházások értéke,
  • továbbá az ingatlan bekerülési értékét növelõ adóévi felújítás, bõvítés, rendeltetés-változtatás, átalakítás értéke,
  • valamint az immateriális javak között az adóévben állományba vett, korábban még használatba nem vett szoftvertermékek felhasználási joga, szellemi termék bekerülési értéke után.

 

Szerző:  dr. Németh Nóra, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, tanácsos
(Adótanácsadó Klub kiadvány)

 

A cikk folytatását megtalálhatja az Adótanácsadó Klub legújabb, 4. számú kiadványában.

Az egy alkalomra szóló részvételi díj befizetését követően térítésmentesen elküldjük Önnek ezt a kiadványt. A kedvezmény érvényesítése céljából a jelentkezési lapon kérjük, tüntesse fel a BLOG-ATK-4 kódot.

Jelentkezzen már most, és vegyen részt budapesti Adótanácsadó Klubunk 2016. második félévének következő előadásain:

november 22. - A helyi adók és egyéb kötelezettségek változása (Előadó: Dr. Kovács Attila tanácsos, Nemzetgazdasági Minisztérium)

december 6. - A társasági adó 2016-os évközi és 2017-es változásai, valamint a kisvállalati adó 2017-től hatályos szabályai (dr. Németh Nóra, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, tanácsos)

Részletekért keresse honlapunkat.

süti beállítások módosítása