; ; ; ;

NAV vizsgálatok - 2017. május/június

BÁCS-KISKUN MEGYEvizsgalat.jpg

2017.05.19.

Május második felében várható helyszíni ellenőrzések

Május második felében várható helyszíni ellenőrzések  

2017. május 18-31. között a NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai foglalkoztatotti ellenőrzéseket végeznek, melyek során a rész- és teljes munkaidőben foglalkoztatottak alkalmazásának valódiságára helyezik a hangsúlyt. Ellenőrzésre különösen Baján, Dunavecsén, Izsákon, Kalocsán, Kecelen, Kecskeméten, Kiskunhalason és Lajosmizsén  lehet számítani, de ezen túlmenően az operatív ellenőrök a megye más településein is folytathatnak vizsgálatokat.

BARANYA MEGYE

2017.04.27.

Májusi ellenőrzések Baranyában

A NAV Baranya Megyei Adó- és Vámigazgatóság ellenőrei és pénzügyőrei – a megyeszékhelyen kívül - május 1-jtől 7-éig Mohácson, Hidason, Szászváron, Pécsváradon és Siklóson, május 8-ától 14-éig Komlón, Görcsönyben, Bólyban, Dunaszekcsőn, Szentlőrincen és Szigetváron, május 15-étől 21-éig Siklóson, Mohácson, Sellyén, Vásárosdombón, Mágocson és Komlón, május 22-étől 31-éig pedig Siklóson, Sásdon, Villányban, Harkányban valamint a 67-es út menti településeken ellenőriznek.  

Májusban a pécsi nagybani piacon értékesítők is fokozott adóhatósági jelenlétre számíthatnak.  

BÉKÉS MEGYE

2017.05.28.

Május 29-e és 31-e között várható helyszíni ellenőrzések

2017. május 29-31. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban a Tótkomlóson, Mezőhegyesen és Mezőkovácsházán működő italboltokban, vendéglátó egységekben vizsgálódnak, de a piaci kiskereskedelmi tevékenységet végzők is számíthatnak ellenőrzésekre. A revizorok és pénzügyőrök elsősorban a nyugta-, számlaadási kötelezettséget, az alkalmazottak bejelentési kötelezettségét valamint a jövedéki termék forgalmazási szabályainak betartását vizsgálják.

FEJÉR MEGYE

2017.05.25.

2017. május 29-én ellenőrzések Enyingen, Lajoskomáromban, Mezőkomáromban és Szabadhídvégen

A NAV  Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának ellenőrei és pénzügyőrei 2017. május 29-én hétfőn ellenőrzéseket végeznek Enyingen, Lajoskomáromban, Mezőkomáromban és Szabadhídvégen. A NAV szakemberei elsősorban a nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek megfelelő használatát és a jövedéki termékek forgalmazását vizsgálják.

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

2017.05.27.

Operatív ellenőrzések helyszínei Hajdú-Bihar megyében a 22. héten

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az operatív ellenőrzések helyszíneinek közzétételével szeretné felhívni az adózók figyelmét arra, hogy szabályos bizonylatokat állítsanak ki.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

A 2017/22. heti operatív ellenőrzések tervezett helyszínei Hajdú-Bihar megyében:

  • május 29. hétfő:         Nyíradony
  • május 30. kedd:          Polgár
  • május 31. szerda:        Létavértes
  • június 01. csütörtök:   Hajdúhadház, Téglás
  • június 02. péntek:       Debrecen

A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat.

HEVES MEGYE

2017.05.26.

2017. 22. hetében várható operatív ellenőrzések Heves megyében

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága operatív adóellenőrei 2017. év 22. hetében az alábbi településeken tervezik helyszíni ellenőrzések lefolytatását:

  • május 29. (hétfő): Bükkszentmárton
  • május 30. (kedd): Gyöngyössolymos, Gyöngyöshalász
  • május 31. (szerda): Rózsaszentmárton, Hatvan, Boldog
  • június 01. (csütörtök): Heves
  • június 02. (péntek): Felsőtárkány

A vizsgálatok során az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az újonnan online pénztárgép használatára kötelezett kör ellenőrzésére is.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

2017.05.29.

Megyei adóellenőrzések 2017. 22. hetében

Az igazgatóság által kijelölt, operatív ellenőrzésekkel érintett kiemelt helyszínek:

  • május 29. (hétfő): Karcag
  • május 30. (kedd): Kisújszállás
  • május 31. (szerda): Tiszafüred
  • június 01. (csütörtök): Kunhegyes
  • június 02. (péntek): Szolnok

Az ellenőrzések során a revizorok az üzletekben illetve a piacokon a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az alkalmazottak foglalkoztatásához kapcsolódó bejelentések szabályszerűségét, a forgalmazott áruk eredetét valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos adókötelezettségeket vizsgálják.

 

NÓGRÁD MEGYE

2017.05.25.

Helyszíni ellenőrzések Nógrád megyében a 22. héten

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága Operatív Ellenőrzési Osztálya 2017. év 22. hetében az alábbiaknak megfelelően tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • május 29. (hétfő): Szécsény környéke
  • június 01. (csütörtök): Rétság és környéke
  • június 02. (péntek): Balassagyarmat és környéke

Az ellenőrzések során a revizorok elsősorban a kereskedelmi, vagy vendéglátó tevékenységet folytató, valamint az online pénztárgép használatára 2017. január 1-től kötelezett adózóknál vizsgálják a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgép használatának jogszerűségét, valamint az alkalmazottak foglalkoztatásához kapcsolódó bejelentések szabályszerűségét.

A héten kiemelt tevékenységi körként az ital-kiskereskedelmi (kocsmai) tevékenységet folytató adózókat vonják vizsgálat alá az adóellenőrök. 

A fentieken túlmenően a revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

 

PEST MEGYE

2017.05.09.

Kiemelt ellenőrzések Pest megyében

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. május hónapban kiemelten ellenőrzik a fodrászati, szépségápolási és egészség megőrző tevékenységet végző vállalkozásokat.

Érd településen a 19.-21. héten adatgyűjtésre irányuló, és forgalom megfigyeléses ellenőrzésekre kerül sor.

SOMOGY MEGYE

2017.04.27.

Pénztárgép használatára újonnan kötelezett adózókra irányuló ellenőrzési akció Somogyban

2017. május 02-tól - kezdi meg két hetes ellenőrzés-sorozatát a NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága. Az ellenőrzések a pénztárgép használatára újonnan kötelezett adózói kört célozzák. Különös tekintettel azon adózókra, akik 2016. évben úgy nyilatkoztak, hogy a bizonylatadást csak számla kiállításával óhajtják teljesíteni.

 Így kiemelt figyelmet kapnak:

  • a gépjármű-javítással foglalkozó vállalkozások,
  • a fitnesz-szalonok,
  • a masszőrök,
  • és azon taxisok, akik nem vásároltak online-pénztárgépet.

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE

2017.05.27.

Operatív ellenőrzések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyszínei

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága az ellenőrzések kiemelt helyszíneinek nyilvánosságra hozatalával szeretné felhívni az adózók figyelmét, hogy bizonylatolási kötelezettségüknek körültekintően tegyenek eleget. 

A közzétett adatok nem zárják ki, hogy a NAV ellenőrei máshol is fognak ellenőrzést tartani, azonban a megjelölt településeken teljes bizonyossággal jelen lesznek.

A 2017/20. heti operatív ellenőrzések helyszínei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében:

  • május 29. (hétfő): Nyíregyháza
  • május 30. (kedd): Nyírbátor, Nyírbogát
  • május 31. (szerda): Nyírtelek,Rakamaz
  • június  1. (csütörtök): Mátészalka, Őr
  • június  2. (péntek): Kemecse

TOLNA MEGYE

2017.05.09.

Vendéglátóhelyek ellenőrzése májusban

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai májusban összehangolt ellenőrzéseket végeznek a megyében. A jövedéki termékeket árusító vendéglátóhelyeken a bizonylat-kibocsátást, a foglalkoztatást és a jövedéki szabályok betartását ellenőrzik, valamint forgalomszámlálásokat is végeznek.

Az érintett adózói kör fokozott vizsgálatának elsődleges célja a szabálytalankodók kiszűrése, valamint a vásárlók és a költségvetés érdekeinek védelme.

VAS MEGYE

2017.05.11.

Helyszíni ellenőrzések Vas megyében

Helyszíni ellenőrzések Vas megyében

A Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai május 15-től kiemelten ellenőrzik a fitnesz-szalonokat, illetve a masszőr tevékenységet végző adózókat. Május hónaptól folyamatosan összehangolt ellenőrzésekre lehet számítani a jövedéki termékeket árusító vendéglátóhelyeken, ahol a bizonylat-kibocsátást, a foglalkoztatást és a jövedéki szabályok betartását ellenőrzik a pénzügyőrök és az adóellenőrök.

 

VESZPRÉM MEGYE

2017.05.26.

Fokozott ellenőrzések Veszprém megyében 2017. május 29. - június 02. között

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága operatív ellenőrzési osztály adóellenőrei az alábbi településeken végeznek helyszíni ellenőrzéseket:

  • május 29. (hétfő):        Várpalota
  • május 30. (kedd):        Sümeg
  • május 31. (szerda):      Zirc
  • június 01. (csütörtök):  Tapolca
  • június 02. (péntek):      Veszprém

A helyszíni ellenőrzések elsősorban a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítésére, a foglalkoztatottak  szabályszerű bejelentésére, valamint az online pénztárgép használatával kapcsolatos rendelkezések betartásának jogszerűségére irányulnak.

ZALA MEGYE

2017.05.10.

Fokozott ellenőrzések május 15-21. között

A Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai május 15 – 21. között, a 2017. január 1-től online pénztárgép használatra kötelezett gépjármű-, motorkerékpár javítással, karbantartással és ehhez kapcsolódó  alkatrész kereskedelemmel foglalkozó adózókat ellenőrzik. A vizsgálatok főként az online pénztárgép használatával összefüggő teendőkre terjednek ki.

Forrás: NAV honlap

süti beállítások módosítása