; ; ; ;

Hol ellenőriz a NAV!!!

2017. július 14. Magyar Miklósné Zsuzsa

vizsgalat.jpg

 ÉSZAK-BUDAPEST

2017.07.11.

  1. július 17-23. közötti kiemelt ellenőrzések

A NAV munkatársai a nyári időszakban a belváros területén működő turisztikai szolgáltatást nyújtó vállalkozásokat (segway, tuktuk, riksa, városnéző buszok), a Duna budapesti szakaszán működő turistahajókat és az I. és V. kerületben működő népművészeti- és ajándék kiskereskedelmi vállalkozásokat ellenőrzik. A vizsgálatok a számla- és nyugtaadásra, az online pénztárgépek szabályszerű használatára, az áruk eredetének ellenőrzésére és az alkalmazottak szabályszerű foglalkoztatására irányulnak. Ezen felül a revizorok esetenként pénzkészlet-ellenőrzést és forgalomszámlálást is végezhetnek.

KELET-BUDAPEST

2017.07.05.

Fokozott ellenőrzések a belvárosban 2017. július 10-16. között

Tekintettel a júliusban Budapesten megrendezésre kerülő nyári sportrendezvényekre, illetve a turisztikai csúcsszezonra, a  Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóság munkatársainak fokozott jelenlétére kell számítani a főváros frekventált, turisták által gyakran látogatott helyszínein, valamint a nagy érdeklődésre számot tartó rendezvényeken. Az ellenőrzésekre jellemzően a vendéglátó- és szórakozóhelyek, ajándéktárgyárusok, illetve a szolgáltatást nyújtók körében kerül sor. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást vizsgálják, emellett a foglalkoztatás szabályszerűségére és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartására is kiterjedhetnek a helyszíni ellenőrzések.

BÁCS-KISKUN MEGYE

2017.07.01.

Júliusi ellenőrzések Bács-Kiskun megyében

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatósága júliusban kiemelten vizsgálja a vendéglátóhelyeket, különösen a megyeszékhely pizzériáit. Elsősorban a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a bevételek rögzítését ellenőrzik.

BARANYA MEGYE

2017.06.30.

Júliusi ellenőrzések Baranyában

A NAV Baranyában július 1. és 16. között Szentlőrincen, Szigetváron, Siklóson, Harkányban, Mohácson és környékén valamint a turisztikailag jelentősebb városokban és falvakban fokozottan ellenőrzi a gazdálkodókat, hogy adnak-e szabályos nyugtát, bejelentik-e alkalmazottaikat és tudják-e igazolni áruik eredetét. A próbavásárlások, próbaszolgáltatások igénybevétele mellett forgalomszámlálásra is számíthatnak a kereskedők, vendéglátósok és szolgáltatók.

A nyári szezonban a baranyai revizorok folyamatosan jelen lesznek a Balaton-parti településeken is, kiemelt figyelmet fordítva a szezonális gazdálkodókra (fagylaltárusokra, strandcikk kereskedőkre, sportszerkölcsönzőkre, szálláshely szolgáltatókra.  

 

BÉKÉS MEGYE

2017.07.09.

Július 10-e és 14-e között várható helyszíni ellenőrzések

  1. július 10. és 14. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban Békés megye déli részén, Medgyesegyháza, Nagykamarás, Kunágota, Magyarbánhegyes területén a nyári mezőgazdasági munkát végző alkalmazottak foglalkoztatásának szabályszerűségét fogják ellenőrizni.

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE

2017.07.11.

Júliusi ellenőrzések

 

A NAV júliusban Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében az idegenforgalmi szempontból frekventált településeken elhelyezkedő strandokon - Tiszaújvárosban, Bogácson, Miskolcon -, illetve a bányatavaknál működő vendéglátóhelyeket ellenőrzi. Az akció július 12-től július 20-ig tart, melyben a revizorok a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, valamint a jövedéki termékek forgalmazási szabályainak betartását vizsgálják. Az ellenőrzésekre egész nap számítani lehet.

 

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

2017.07.08.

Operatív ellenőrzések helyszínei Hajdú-Bihar megyében a 28. héten

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 28. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • július 10. hétfő:                Hosszúpályi
  • július 11. kedd:                  Hajdúsámson
  • július 12. szerda:              Egyek
  • július 13. csütörtök:        Hajdúszoboszló
  • július 14. péntek:             Debrecen 

A NAV munkatársai az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat.

Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára újonnan kötelezett kör ellenőrzésére valamint a jövedéki termékek ellenőrzésére.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

HEVES MEGYE

2017.07.10.

Operatív ellenőrzések helyszínei Heves megyében a 28. héten

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 28. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • július 10. (hétfő): Sirok, Parád
  • július 11. (kedd): Noszvaj, Ostoros
  • július 12. (szerda): Szilvásvárad
  • július 13. (csütörtök): Hort, Hatvan
  • július 14. (péntek): Pétervására

A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat.

Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára újonnan kötelezett kör ellenőrzésére, valamint az áruk eredetének vizsgálatára.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

2017.07.10.

Megyei adóellenőrzések 2017. 28. hetében

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyében teljes bizonyossággal az alábbi időpontokban és helyszíneken ellenőriz:

  • július 10. (hétfő): Vezseny
  • július 11. (kedd): Tiszafüred
  • július 12. (szerda): Szolnok
  • július 13. (csütörtök): Jászfelsőszentgyörgy
  • július 14. (péntek): Tiszaföldvár

Az ellenőrzéseknél a revizorok az üzletekben illetve a piacokon a számla és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos adókötelezettségeket vizsgálják.

A 28. héten a feltüntetett településeken kívül más helyszíneken is számíthatnak ellenőrzésre a vállalkozások.

 

NÓGRÁD MEGYE

2017.07.06.

Helyszíni ellenőrzések Nógrád megyében a 28. héten

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága Operatív Ellenőrzési Osztálya 2017. év 28. hetében az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • július 10. (hétfő): Pásztó és környéke
  • július 11. (kedd): Szécsény és környéke
  • július 12. (szerda): Bátonyterenye
  • július 13. (csütörtök): Balassagyarmat és környéke
  • július 14. (péntek): Rétság és környéke
  • július 15. (szombat): Mátranovák „Palacsintafesztivál”

Az ellenőrzések során a revizorok elsősorban a kereskedelmi, vagy vendéglátó tevékenységet folytató, valamint az online pénztárgép használatára 2017. január 1-től kötelezett adózóknál vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatot, valamint az alkalmazottak bejelentését.

A héten kiemelten az italkiskereskedőket (kocsma) vizsgálják az adóellenőrök.

A revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

2017.07.04.

Nyári ellenőrzések

Fokozott NAV ellenőrzések várhatók a nyári hónapokban.

Elsősorban a vendéglátóhelyeket, szezonális árusítóhelyeket, a strandokon és rendezvényeken működő szolgáltatókat, a lángos, palacsinta és fagylalt árusokat ellenőrzik a NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai augusztus végéig.

Az adóellenőrök emellett kiemelten vizsgálják a 2017. január 1-től online pénztárgép használatára kötelezett adózókat, a gumiabroncs, gépjármű- és motorkerékpár alkatrész-kereskedőket, a taxisokat, a fizikai közérzetjavító, szépészeti és testedzési szolgáltatást nyújtókat, a szolárium üzemeltetőket, a hobbiállat és állateledel kiskereskedőket, valamint a kisállat kozmetikákat.

Az ellenőrzések elsősorban a számla- és nyugtaadásra, az online pénztárgépek szabályszerű használatára irányulnak, ezen belül a revizorok esetenként pénzkészlet-ellenőrzést és forgalomszámlálást is végeznek. Az adózók számíthatnak továbbá az áruk eredetének ellenőrzésére, valamint az alkalmazottak szabályszerű foglalkoztatásának vizsgálatára is.

PEST MEGYE

2017.07.07.

Kiemelt ellenőrzések - 28. hét

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. július 10-től 2017. július 16-ig (28. hét) kiemelten ellenőrzik a Pest megye területén található fürdőket és strandokat.

Az ellenőrzések jellemzően a strandok, fürdők területén lévő vendéglátó egységek, szolgáltatók, kiskereskedelmi egységek, kitelepülések vizsgálatára fókuszálnak. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást vizsgálják, emellett a foglalkoztatás szabályszerűségére és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartására is kiterjedhetnek a helyszíni ellenőrzések.

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE

2017.07.10.

Operatív ellenőrzések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyszínei

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága az ellenőrzések kiemelt helyszíneinek nyilvánosságra hozatalával szeretné felhívni az adózók figyelmét, hogy bizonylatolási kötelezettségüknek körültekintően tegyenek eleget. 

A közzétett adatok nem zárják ki, hogy a NAV ellenőrei máshol is fognak ellenőrzést tartani, azonban a megjelölt településeken teljes bizonyossággal jelen lesznek.

A 2017/28. heti operatív ellenőrzések helyszínei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében:

  • július 10. (hétfő): Nyíregyháza, Nyírmada
  • július 11. (kedd): Csenger
  • július 12. (szerda): Fehérgyarmat
  • július 13. (csütörtök): Kisvárda
  • július 14. (péntek): Nagyhalász

 

TOLNA MEGYE

2017.07.10.

Nyári Akció Tolna Megyében

A NAV tolnai munkatársai júliusban elsősorban a nagyobb települések (Szekszárd, Dombóvár, Paks, Dunaföldvár) strandjain, piacokon, közterületeken,  illetve a nagyobb rendezvényeken, fesztiválokon jelennek meg, és főként a nyugtaadást, a szabályos foglalkoztatást, az árukészlet eredetét és a jövedéki előírások betartását ellenőrzik, valamint forgalomszámlálásokra is sor kerülhet.

VAS MEGYE

2017.06.22.

Folyamatos helyszíni ellenőrzések

A Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai folyamatosan ellenőrzik a különböző rendezvényeken, vásárokon tevékenységet végző adózókat. Az összehangolt ellenőrzések a jövedéki termékeket érintő szabályok betartására, a bizonylat-kibocsátásra, a foglalkoztatás szabályszerűségére irányulnak. A pénzügyőrök és az adóellenőrök kiemelt figyelmet fordítanak az engedély nélkül tevékenységet végzők kiszűrésére is.

ZALA MEGYE

2017.07.05.

Kiemelt ellenőrzések Zala megyében

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai  a 2017. július 10-i héten fokozottan ellenőrzik a pénztárgépek üzemeltetésének szabályszerűségét, különös tekintettel az idegenforgalmi területeken működő pénztárgépekre. A helyszíni ellenőrzések elsősorban a szüneteltetett, de forgalmi adatot küldő-, valamint az üzembe helyezett, de adatot régóta nem küldő pénztárgépek vizsgálatára irányulnak. A revizorok az  éves felülvizsgálat megléte mellett a bejelentett működési hely címét is ellenőrzik.

 

Forrás: NAV.

süti beállítások módosítása