; ; ; ;

Pénzmosásról szóló törvény - NAV Tájékoztató

2017. szeptember 28. Magyar Miklósné Zsuzsa

Tájékoztató a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról a könyvviteli (könyvelői), adószakértői, okleveles adószakértői, adótanácsadói tevékenységet megbízási, illetve vállalkozási jogviszony alapján végző, valamint az ingatlanügylettel kapcsolatos tevékenységet végző szolgáltatók számára szóló törvény 80. § (1) bekezdése alapján teljesítendő feladatokról.

penzmosas_2.jpg

Tisztelt Szolgáltatók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény (a továbbiakban: Pmt.) 80. § (1) bekezdése alapján, a Pmt. hatálybalépésekor (2017. június 26.) működő szolgáltató a belső szabályzatát legkésőbb 2017. szeptember 30. napjáig köteles a Pmt. rendelkezéseinek megfelelően átdolgozni és a belső szabályzat átdolgozásának megtörténtéről a felügyeletet ellátó szervet írásban tájékoztatni.

Tekintettel arra, hogy a szabályzat átdolgozásához szükséges NGM rendelet (Útmutató) még nem került közzétételre, kérjük, hogy a belső szabályzatot a rendelet megjelenését követően dolgozzák át és ennek megtörténtéről csak ezt követően tájékoztassák a Pénzmosás és Terrorizmusfinanszírozás Elleni Irodát az alábbiak szerint.

Kérjük, hogy a gyorsabb feldolgozás érdekében a tájékoztatásokat az alábbi honlapon található „Tájékoztatás a belső szabályzat átdolgozásáról” elnevezésű adatlapon szíveskedjenek beküldeni az alábbi e-mail címre: fiu_felugyelet@nav.gov.hu

Honlap elérhetősége: http://www.nav.gov.hu/nav/penzmosas/felugyeleti_tevekenyseg

Amennyiben több tevékenységi körre vonatkozóan kívánnak tájékoztatást tenni, akkor azt tevékenységi körönként külön-külön szíveskedjenek a fenti e-mail címre megküldeni.

Amennyiben más szolgáltató nevében kívánnak tájékoztatást küldeni, úgy az erre vonatkozó meghatalmazást is szíveskedjenek mellékletként csatolni.

Egyidejűleg tájékoztatjuk a Tisztelt Szolgáltatókat, hogy a felügyeleti ellenőrzések során figyelembe vesszük a belső szabályzat elkészítésére rendelkezésre álló szűkös határidőt, így erre vonatkozóan semmilyen szankció nem kerül alkalmazásra.

Kérjük a Tisztelt Szolgáltatókat, hogy a tájékoztatás megküldése során a fentiekre legyenek figyelemmel.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Irányítás 
Pénzmosás és Terrorizmusfinanszírozás Elleni Iroda

Letölthető dokumentumok

Tájékoztatás a belső szabályzat átdolgozásáról - adatlap

2017.09.27.

12KB

 

Forrás: NAV
http://www.nav.gov.hu/nav/penzmosas/felugyeleti_tevekenyseg

süti beállítások módosítása