Perfekt szakmai blog

www.perfekt.hu

2016. sze 28.

Sorozatot indítunk! 1.0

írta: Perfekt Blog
Sorozatot indítunk! 1.0

Változások a társasági adózás terén (2016–2017) I.

 

A 2016-os évközi változások
Az olimpiai pályázat támogatásának adókedvezménye

Az adókedvezmény a támogatás adóéve és az azt követő adóévek adójából, de utoljára a támogatás naptári évét követő hatodik naptári évben lezáruló adóév adójából érvényesíthető figyelemmel a Tao-tv. 23. § (3) bekezdésében foglalt korlátra (azaz az adókedvezmény legfeljebb – a fejlesztési adókedvezménnyel csökkentett – számított adó 70%-ig érvényesíthető). Az adókedvezmény támogatási igazolás alapján vehető igénybe, amelyet a támogatás fogadására jogosult olimpiai pályázat lebonyolításáért felelős nonprofit gazdasági társaság (a Budapest 2024 Nonprofit ...

Tovább Szólj hozzá

praktikum

2016. sze 24.

Foglalkoztatható-e közalkalmazott nyugdíjasként?

írta: Horváth Józsefné Éva
Foglalkoztatható-e közalkalmazott nyugdíjasként?

Pl. A kórházban foglalkoztatott  nővér mindenképpen közalkalmazotti jogviszonyban áll, a más formában történő foglalkoztatás (megbízási szerződés, munkaviszony) színleltnek minősül. A nők negyvenéves öregségi nyugdíjának igénybevételéhez a nővér jogviszonyát mindenképpen meg kell szüntetni, tekintettel arra, hogy azon a napon, amikor részére az öregségi nyugdíjat megállapítják, nem állhat biztosítási jogviszonyban.

...

Tovább Szólj hozzá

2016. sze 14.

Elektronikus kapcsolattartás

írta: Horváth Józsefné Éva
Elektronikus kapcsolattartás

2016. július 1-jétől kötelező az elektronikus kapcsolattartás az újonnan induló polgári, gazdasági, munkaügyi és közigazgatási bírósági peres ügyekben a jogi képviselővel eljáró felek, a gazdálkodó szervezetek, a közigazgatási szervek és a bíróságok számára , Megtalálható az Országos Bírósági Hivatal (OBH) honlapján.

...

Tovább Szólj hozzá

2016. sze 07.

Munkavédelmi képviselők - változásokról egyszerűen -

írta: Perfekt Blog
Munkavédelmi képviselők - változásokról egyszerűen -

2016.07.06-i változások, sajátosságok a munkavédelmi képviselőkkel
kapcsolatos jogszabályi követelményekben

A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény (a továbbiakban Mvt.) legutolsó módosítása 2016. július 08 -án lépett hatályba (módosította a 2016. évi LXXIX. törvény), mely során módosításra került a munkavédelmi érdek-képviseletről, érdekegyeztetésről szóló VI. Fejezet néhány – a munkavédelmi képviselő választással kapcsolatos – előírása is. A választás lebonyolítására a módosított Mvt. 90. § (1) és (2) bekezdése rendelkezik.

...

Tovább Szólj hozzá

fontos es aktualis

2016. sze 03.

Munkajogi fogalomtár 4.

írta: Dr. Rákosi Ferenc
Munkajogi fogalomtár 4.

fogalomtar.jpg

Kiküldetés, kirendelés, átirányítás

A munkavállalók gyakran szembesülnek azzal, hogy a munkaszerződésükben, illetve a munkaköri leírásukban foglaltak helyett vagy mellett más feladatokat kell ellátniuk, vagy feladataikat a munkaszerződésben nem rögzített telephelyen, földrajzi területen, esetleg külföldön, sőt más munkáltatónál kell végezniük. Az új Mt. ezeket az eseteket a munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatás címe alatt tárgyalja. Mint látni fogjuk, a munkáltató egyoldalúan, a munkavállaló hozzájárulása nélkül dönthet a munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatásról, de csak törvényben meghatározott, átmeneti időre. A munkavállaló a ténylegesen ellátott munkakör szerinti munkabért kapja, ami nem lehet ...

Tovább Szólj hozzá

jo tudni

2016. aug 31.

ÁFA törvény változása 2016-2017.

írta: Magyar Miklósné Zsuzsa
ÁFA törvény változása 2016-2017.

tax_i.jpg1./ Számla kötelező adattartamának változása:

  • Amennyiben a belföldi adóalanyok esetében a kiállított számla áthárított adó tartalma eléri a 100 ezer forintot, akkor a vevő adószámát fel kell tüntetni. ( jelen esetben ez most 1 millió Ft. )
  • A 2016 évben kibocsátott olyan számlán is fel kell tüntetni, amelynek teljesítési időpontja 2017 év.

    ...

Tovább Szólj hozzá

jo tudni fontos es aktualis

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu