; ; ; ;
Kata-t érintő változások 2017/2018.

Kata-t érintő változások 2017/2018.

Kata-t érintő változások a hatálybalépés sorrendjében  Az Országgyűlés több ponton is módosította a kisadózó vállalkozások tételes adójáról szóló törvényt, a módosított rendelkezések hatálybalépése is több időponthoz kötődik. Írásunkban ezeket a…

IAS 12 Jövedelemadók

IAS 12 Jövedelemadók

Bevezető Az IAS 12 standard tárgya meghatározni a jövedelemadók elszámolásának módját úgy mint tárgyévi jövedelemadók és jövőbeli adóhatásokat kimutató halasztott adók.

"Egy beszerzés" kategória

"Egy beszerzés" kategória

Közbeszerezések egybeszámítása, annak jelentősége; az „egy beszerzés” kategóriája A közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.) alkalmazása szempontjából az ajánlatkérő szervezetek számára visszatérő problémát jelent a beszerzések…

Diákként dolgozni 2. rész

Diákként dolgozni 2. rész

Közvetlenül vagy diákszövetkezeten keresztül? Diáknak vállalkozókra vonatkozó szabályok áttekintése után pár sor erejéig foglalkozzunk azzal a helyzettel, amikor közvetlenül „az utcáról” kerül sor – többnyire nyilván szünidőben – diákok alkalmazására.

Közvetített szolgáltatás

Közvetített szolgáltatás

Gyakran merül fel kérdésként, hogy mi minősül közvetített szolgáltatásnak, gyakorló szakemberek körében sokszor okoz nehézséget annak az eldöntése, hogy a beérkező számlán szereplő szolgáltatás igénybevétele megfelel-e a közvetített szolgáltatás fogalmának.

süti beállítások módosítása