; ; ; ;
A bérpótlékok

A bérpótlékok

A bérpótlék az általános munkafeltételektől eltérő, az alapbérnél figyelembe nem vett objektív körülmények fennállása esetén végzett munka külön díjazása, illetve többletdíjazása, amelyre vonatkozóan az általános szabályokat az Mt. 139-145.§-ai[1] tartalmazzák. Cikksorozatunkban – a blog terjedelmi…

2020. február 15. - Itt az OKJ vége

2020. február 15. - Itt az OKJ vége

  Mit jelent ez a gyakorlatban?   Korábbi cikkünkben összefoglaltuk már a törvényi változásokat, amelyek a szakképzés és felnőttképzés rendszerét érintik. Most folytatjuk ezt a sorozatot a megjelent rendeletek értelmezésével.

Biometrikus adatok kezelése a munkahelyen

Biometrikus adatok kezelése a munkahelyen

  Az Infotv[1]. (az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv,) szerinti  különleges adatnak minnősülő ún, biometrikus adat egy természetes személy fizikai, fiziológiai vagy viselkedési jellemzőire vonatkozó olyan, sajátos technikai eljárásokkal nyert…

Nagyszülői GYED

Nagyszülői GYED

A nagyszülői gyermekgondozás lehetőségét 2020. január 1-jei hatállyal a 2019. XCVIII. törvény[1] teremtette meg, amely számos jogszabályt módosított az intézmény bevezetése érdekében.

Közeleg a KATA bevallások határideje

Közeleg a KATA bevallások határideje

Bár a kisadózó vállalkozások tételes adójáról szóló törvény hatályba lépése óta az adatszolgáltatást illetően változás nem történt, mégis érdemes a témával foglalkozni, hiszen az adatszolgáltatási kötelezettség fontos célokat szolgál.  

süti beállítások módosítása