; ; ; ;

Tudtad, hogy már akár havi 3000 Ft-ért tanulhatsz a felnőttképzési rendszerben?

2023. augusztus 8. Perfekt Blog

Ha nem úgy sikerült a felvételi, ahogy eltervezted, de hasznosan töltenéd a szabadidőd, érdemes lehet valamilyen felnőttképzésben szakképesítést (korábban OKJ-ként ismert rendszer) szerezned. Vállalkozási mérlegképes könyvelő, Ingatlankezelő, Junior szoftvertesztelő, Állatorvosi asszisztens, Sportszervező – csak néhány prosperáló szakma a számtalan lehetőség közül.

Egy-egy szakmai képzés elsajátítása széles körű karrierlehetőségeket nyithat meg számodra, azonban ezek először mind időbeli, mind pedig pénzbeli befektetést igényelnek.
Amennyiben szeretnél tanulni, de nem tudod miből fedezd a képzés költségeit, mutatunk egy okos megoldást:

A Képzési Hitel, a Diákhitel2-höz hasonlóan kizárólag tandíj finanszírozására ad lehetőséget, felnőttképzésnél a hitelösszeg felső határa 500.000 Ft.  Felnőttképzés esetében feltétel, hogy a képzés legalább 3 hónap időtartamú legyen, és a képzésben való részvétel feltétele legyen a képzésben részt vevő középfokú végzettsége.

A kért összeget a képzés kezdőnapján vagy azt követően bármikor igényelheted, és azt két részletben - felnőttképzésben a tanfolyam kezdetén és félidőben - utalják az oktatási intézményednek. A képzési díj legalább 20%-át önerőként kell teljesítened a felnőttképző felé. A kamat 0%, rejtett költségek nélkül. A törlesztőrészletet havi egyenlő összegekben állapítják meg az általad választott futamidőnek (1-10 év) megfelelően. A Képzési Hitelek kizárólag online módon igényelhetőek és ehhez rendelkezned kell Ügyfélkapus hozzáféréssel.

Mit is jelent mindez? Nézzünk egy konkrét példát, Vállalkozási mérlegképes könyvelő képzés esetén.

kep2.png

A Perfektnél a Vállalkozási mérlegképes könyvelő képzés díja jelenleg 400 000 Ft. Ennek 20%-a az önrész, azaz 80 000 Ft-ot kell befizetned közvetlenül a felnőttképzőnek. A fennmaradó 320 000 Ft összegre kaphatsz 0%-os kamatú Képzési Hitelt.
Nézzük, hogyan alakulnak a havonta fizetendő összegek az igénybe vehető 1-10 éves futamidő választása tekintetében:

kep1_1.png

A fenti táblázat alapján jól látszik, hogy 10 éves futamidő esetén már akár havi kevesebb, mint 3 000 Ft összegű beruházással komoly szakmai képesítéshez juthatsz.

Képzési Hitelt bárki kaphat, aki:

  • aktív tanulói vagy felnőttképzési jogviszonnyal rendelkezik,

  • életévét betöltött magyar állampolgár, aki 55. életévét még nem töltötte be,

  • bejelentett lakcímmel rendelkezik,

  • büntetlen előéletű,

  • nincs köztartozása,

  • a hiteligénylést megelőzően 12 hónapig rendelkezett társadalombiztosítási jogviszonnyal, vagy 12 hónapon keresztül folyamatosan tanulói, felnőttképzési vagy felsőoktatási hallgatói jogviszonyban állt.

Nézd meg weboldalunkon további, néhány hónap alatt elvégezhető képzéseinket vagy kérdés esetén keress minket az info@perfekt.hu e-mail címen.

süti beállítások módosítása