; ; ; ;

Várható adóellenőrzések megyénként

2017. április 5. Magyar Miklósné Zsuzsa

ÉSZAK-BUDAPEST

2017.03.30.

adotrafi_3.jpg

14. héten várható helyszíni ellenőrzések

NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága a 14. hét második felében az igazgatóság illetékességi területén ellenőrzéseket végez kiemelten a parfümök termékkörében bizonylatolási kötelezettség teljesítésére és az áruk eredetére vonatkozóan.

2017.03.30.

Április 3-6. közötti operatív ellenőrzések

NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 3-tól 6-ig az igazgatóság illetékességi területén fokozottan ellenőrzik a testedzési szolgáltatást nyújtók körében a bizonylat kiállítására vonatkozó előírások teljesítését.

BARANYA MEGYE

2017.03.20.

Szervizelési kötelezettség ellenőrzése 2017. márc. 20-tól

Március 20-ától a hónap végéig az ellenőrök kiváltképpen a NAV nyilvántartásai alapján pénztárgépükkel kapcsolatos szervizelési kötelezettségüket elmulasztók körében folytatnak le vizsgálatokat, de az online berendezéseiket kirívóan keveset használó adózók számíthatnak forgalomszámlálással végrehajtott ellenőrzésre is.

BÉKÉS MEGYE

2017.04.02.

Április 3-a és 9-e között várható helyszíni ellenőrzések

2017. április 3-9. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban Békéscsaba, Orosháza, Gyula, Békés, Dévaványa, Battonya és Szeghalom piacain folytatnak ellenőrzéseket. A revizorok az ellenőrzések során próbavásárlásokkal a nyugta-, számlaadási kötelezettséget vizsgálják, valamint a piacokon forgalmazott élelmiszerek eredetét – kiemelten a csokoládé termékek, füstölt húsáruk és zöldségfélék - vizsgálják.

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE

2017.03.29.

adotrafi_4.jpg

Húsvéti adótraffipax

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod megyei revizorai több hatósággal együtt összehangolt ellenőrzéseket fognak végezni a megyében, április 3-tól április 13-ig, a húsvéthoz kapcsolódóan. Elsősorban a füstölt- és húsárukat, a tojást, édességet, és primőr zöldségek árusítását végzők számíthatnak a revizorok megjelenésére. A vizsgálatok során a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, és az áruk eredetét vizsgálják, de forgalomszámlálásra is számíthatnak a vállalkozások.

2017.03.23.

Az igazgatóság revizorai március 27-től április közepéig kiemelten ellenőrzik a fitnesztermeket, masszázs szalonokat és szoláriumok üzemeltetőit

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának revizorai március 27-től április közepéig kiemelten ellenőrzik a kondi- és fitnesztermeket, masszás szalonokat és szoláriumokat. Az ellenőrzések célja az online pénztárgép használatára újonnan kötelezett szolgáltatók működésének, a pénztárgéppel kapcsolatos előírások betartásának vizsgálata. Az érintett szolgáltatóknál a foglalkoztatás szabályszerűségét is ellenőrzik a revizorok. Ezzel egyidejűleg ellenőrzésre számíthatnak a korábban már online pénztárgép használatára kötelezettek is, akik elsősorban a pénztárgép éves kötelező felülvizsgálatának kontrolljára számíthatnak.

CSONGRÁD MEGYE

2017.03.31.

Fokozott operatív ellenőrzések Csongrád megyében 2017. április 03. és 13. között

A NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. április 3. és 13. között fokozottan ellenőrzik a húsvéti ünnepek közeledtével megnövekedett forgalmat bonyolító húskészítményeket, tojást, édességet, ajándéktárgyakat árusítókat. Kiemelten vizsgálják majd a bizonylat kiállítást, az online pénztárgépekre vonatkozó szabályok betartását, alkalmazottak bejelentését, az áruk eredetét.

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

2017.04.03.

Operatív ellenőrzések helyszínei Hajdú-Bihar megyében a 14. héten

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az operatív ellenőrzések helyszíneinek közzétételével szeretné felhívni az adózók figyelmét arra, hogy szabályos bizonylatokat állítsanak ki.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

A 2017/14. heti operatív ellenőrzések tervezett helyszínei Hajdú-Bihar megyében:

  • április 03. hétfő:                     Konyár, Esztár
  • április 04. kedd:                      Hajdúdorog
  • április 05. szerda:                    Hajdúszovát
  • április 06. csütörtök:                Polgár
  • április 07. péntek:                   Debrecen 

A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat.

HEVES MEGYE

2017.03.31.

2017. 14. hetében várható operatív ellenőrzések Heves megyében

2017. 14. hetében Heves megye területén piacok, vásárcsarnokok, kitelepülő árusok fokozott ellenőrzése várható. A NAV szakemberei elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, és a vállalkozások bejelentik-e az alkalmazottaikat.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

2017.04.01.

A 14-15. hét helyszíni ellenőrzései

A 14. és a 15. héten elsősorban a piacokon, vásárcsarnokokban, közterületen értékesítést végzők valamint a Húsvéthoz kapcsolódó termékeket értékesítő vállalkozások számíthatnak ellenőrzésre. A vizsgálatok során az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják, de számíthatnak forgalomszámlálásra is a vállalkozások. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az újonnan online pénztárgép használatára kötelezett kör ellenőrzésére is.

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE

2017.04.03.

Fokozottan ellenőriz a NAV a húsvéti ünnepekhez kapcsolódóan

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. április 3-a és 13-a között, a húsvéti ünnepekhez kapcsolódóan végeznek ellenőrzéseket, a megye jelentősebb piacain és az üzletekben, közterületeken értékesítők körében. Fokozott ellenőrzésekre számíthatnak a húskészítményeket, tojást, édességet, ajándéktárgyakat árusítók. Kiemelten vizsgálják majd a revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépekre vonatkozó szabályok betartását, az alkalmazottak bejelentését, az áruk eredetét, de forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

NÓGRÁD MEGYE

2017.03.30.

Helyszíni ellenőrzések Nógrád megyében a 14. héten

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága Operatív Ellenőrzési Osztálya 2017. év 14. hetében az alábbiaknak megfelelően tervez helyszíni ellenőrzéseket:

Az adóellenőrök 2017. április 3-án hétfőn Salgótarján, Cered, Zabar, Szilaspogony településeken, április 4-én kedden Rétságon és környékén, április 5-én szerdán Nagybátonyban, Pásztón, Bujákon és Jobbágyiban, április 6-án Balassagyarmaton és környékén, április 7-én pénteken Salgótarjánban elsősorban a kereskedelmi, vendéglátó és egyéb szolgáltatásnyújtó tevékenységet folytató adózók vonatkozásában vizsgálják a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgép használatának jogszerűségét, valamint az alkalmazottak foglalkoztatásához kapcsolódó bejelentések szabályszerűségét.

A vizsgálatok kiemelten érinthetik az online pénztárgép használatára 2017. január 1-től kötelezett adóalanyi kört (fizikai közérzetjavító, testedzési szolgáltatást nyújtók, gumiabroncs, motorkerékpár-, autóalkatrész kereskedelemmel, illetőleg javítással foglalkozók, taxi-személyszállítást végzők, valamint tisztítási szolgáltatást nyújtók).

A fentieken túlmenően a revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is ellenőrizhetik a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgépek jogszerű használatát, valamint a foglalkoztatáshoz fűződő bejelentések meglétét.

PEST MEGYE

2017.03.31.

Kiemelt húsvéti ellenőrzések

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának operatív adóellenőrei 2017/14. hetében kiemelten ellenőrzik a húsvéti ünnepeket megelőzően a hús,- hentes áru; tojás; valamint az édesség értékesítéssel foglalkozó vállalkozásokat. A vizsgálatok a bizonylatadási kötelezett-ség teljesítésére, a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentési kötelezettség ellenőrzésére, az online pénztárgépek használatára, valamint az áruk eredetének vizsgálatára irányulnak.

Az ellenőrzések helyszínei:

  • 2017. április 10. (hétfő): Szigetszentmiklós, Dunaharaszti, Taksony
  • 2017. április 11. (kedd): Dunavarsány, Makád
  • 2017. április 12. (szerda): Apaj, Ráckeve
  • 2017. április 13. (csütörtök): Zsámbék, Budaörs, Budakeszi

SOMOGY MEGYE

2017.03.27.

Húsvéti ellenőrzési akció Somogyban

2017. március 27-én kezdi meg három hetes akció-sorozatát a NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága. Az ellenőrzések kiterjednek az állandó és hétvégi piacokra, vásárokra, és az alkalmi kitelepülésekre is, valamint a rendezvényeket is felkeresik az ellenőrök.

A nyugtaadási fegyelmet, a foglalkoztatottak bejelentését és a forgalmazott áruk eredetét vizsgálja a hatóság.

Emellett kiemelt figyelmet kapnak az alábbi termékkörök:

  • Füstölt- és húsárúk
  • Tojás
  • Édesség
  • Primőr zöldségek
  • Pékségek

Az akció keretében a környező megyék revizorai is végeznek ellenőrzéseket a megye területén.

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE

2017.04.01.

Operatív ellenőrzések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyszínei

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága az ellenőrzések kiemelt helyszíneinek nyilvánosságra hozatalával szeretné felhívni az adózók figyelmét, hogy bizonylatolási kötelezettségüknek körültekintően tegyenek eleget. 

A közzétett adatok nem zárják ki, hogy a NAV ellenőrei máshol is fognak ellenőrzést tartani, azonban a megjelölt településeken teljes bizonyossággal jelen lesznek.

A 2017/14. heti operatív ellenőrzések helyszínei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében:

  • április 3. (hétfő): Nyíregyháza,
  • április 4. (kedd): Balkány, Szakoly
  • április 5. (szerda): Mátészalka, Ópályi
  • április 6. (csütörtök): Vásárosnamény
  • április 7. (péntek): Újfehértó

VESZPRÉM MEGYE

2017.03.31.

Operatív ellenőrzések helyszínei Veszprém megyében a 14. héten

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága operatív ellenőrzési osztály adóellenőrei tavaszi akció keretében végeznek ellenőrzéseket az adózók jogkövető magatartásának támogatása, elősegítése érdekében az alábbi helyszíneken:

  • április 03. (hétfő):        Veszprém
  • április 04. (kedd):         Pápa
  • április 05. (szerda):      Ajka
  • április 06. (csütörtök):  Veszprém
  • április 07. (péntek):      Sümeg

Az ellenőrzések elsősorban városi piacokon, illetve kitelepüléseken várhatók. Az ellenőrzések a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítésére, az alkalmazottak adóhatósághoz történő bejelentésének szabályszerűségének ellenőrzésére, valamint árueredet ellenőrzésére irányulnak.

Az érintett adózói kör: virág és dísznövény, tojás, hús- hentesáru, zöldség-gyümölcs.

 

Forrás: NAV

süti beállítások módosítása