; ; ; ;

Az éves beszámoló 2016-tól díjmentes

2016. február 10. Magyar Miklósné Zsuzsa

Van egy jó hírünk!

Közeleg a 2015. év lezárásának a határideje, ami a gazdasági társaságokra és a könyvelőkre is nagy megterhelést jelent.

A gazdasági társaságok 2015. üzleti évről szóló beszámolóját legkésőbb 2016. május 31-ig közzé kell tenni.

Jó hír azonban a sok feladat, egyeztetés és teendő közepette, hogy az egyes hatósági eljárások illetékének és igazgatási szolgáltatási díjának megszűnéséről szóló 2015. évi CXCIV. törvény hatályon kívül helyezte a számviteli törvény szerinti beszámoló közzétételéért fizetendő közzétételi költségtérítést. 2016. január 1. napjától a beszámoló közzétételi költségtérítés befizetési igazolás csatolása nélkül nyújtható be a Céginformációs Szolgálat részére, vagyis a beszámoló közzététel 2016. évtől kezdve díjmentes.

hook-829942_640.jpg 

2016-tól az Igazságügyi Minisztérium új portálján, új online beszámoló kitöltési rendszer érhető el

A Minisztérium egyelőre az eddig használatos ÁNYK kitöltési mód alternatívájaként teszi ezt elérhetővé – a számviteli törvény szerinti beszámolók befogadásával kapcsolatos több éves tapasztalatára alapozva, valamint a beérkezett ügyfél jelzések figyelembevételével került kifejlesztésre, az eddig használt eljárás előnyeinek, illetve hátrányainak feltárását követően.

A beszámolók benyújtására kifejlesztett online felület az eddig használt, széles körben ismert ÁNYK keretprogramhoz hasonlóan teszi lehetővé a beszámoló elkészítését, azonban számos újítást tartalmaz.

Az új online beszámoló rendszer speciális - a korábbi kitöltő rendszertől eltérő – elemeit a Cégszolgálat honlapján tekinthetik meg, a https://e-beszamolo.im.gov.hu/ebekuldes oldalon.

A 2015 év beszámolói még beadhatók az ÁNYK-val is, a 2016-ban kezdődő üzleti évek beszámolói azonban csak online módon.

 

süti beállítások módosítása