; ; ; ;

A munkaerő mobilitását ösztönző változások

2016. szeptember 7. Perfekt Blog

2017. január 1-jétől a következő új, illetve módosuló rendelkezéseket tartalmazza az Szja törvény:

A munkába járással kapcsolatban adható pénzbeli költségtérítés mértékének emelése

9 Ft/km-ről 15 Ft/km-re nő az a mérték, amelyet a munkáltató – a munkahely és a lakóhely/tartózkodási hely közötti oda-vissza távolságra és a munkában töltött napokra számítva – adómentesen adhat a munkavállalónak, ha a munkavállaló a közigazgatási határon kívülről jár munkába és az utazáshoz nem közösségi közlekedési eszközt vesz igénybe, hanem saját gépkocsiját használja, vagy más módon jut el a munkahelyére (pl. többen utaznak együtt személy-gépkocsival, kerékpárral jár stb.). [Szja tv. 25. § (2) bekezdés]

munkabajaras.jpg

A cikk folytatását megtalálhatja az Adótanácsadó Klub legújabb, 3. számú kiadványában. (Szerző: Szatmári László) valamint a teljes előadást meghallgathatja Lepsényi Mária, az Adótanácsadó Klub szeptember 13-ai előadásában, amelynek témája a személyi jövedelemadó törvény aktuális módosítása, az új rendszerű cafeteria.

Tekintse meg kapcsolódó videónkat facebookon!
Vagy online.

Jelentkezzen már most, és vegyen részt budapesti Adótanácsadó Klubunk 2016. második félévének első előadásán szeptember 13-án, amelynek témája a személyi jövedelemadó törvény aktuális módosítása, az új rendszerű cafeteria.

Lehetősége van Önnek arra is, hogy ezt a kiadványt, és a továbbiakban megjelenő további három, aktuális témákat feldolgozó kiadványunkat is térítésmentesen megkapja, ha jelentkezik állandó tagnak budapesti adótanácsadó klubunkba. A második féléves tagsági díj 22.000 Ft+ÁFA, mely feljogosítja a 2016-os év hátralévő részében összesen négy alkalommal tartandó kreditpontos szakmai előadásainkon való részvételre is. Az előadások témája megtekinthető weboldalunkon.

Amennyiben csak ez az egy adott téma érdekelné, úgy lehetőség van egy alkalomra szóló, 6 500 Ft + áfa részvételi díj befizetésével részt venni az előadáson, s térítésmentesen rendelkezésére bocsájtjuk Önnek a teljes cikket (is) tartalmazó Adótanácsadó Klub Kiadvány 2016/3. számát. A kedvezmény érvényesítése céljából a jelentkezési lapon kérjük, tüntesse fel a BLOG-ATK-3 kódot!

Az előadáso(ko)n való részvétellel adótanácsadói, adószakértői, okleveles adószakértői, valamint könyvvizsgálói kreditpontokat adunk.

süti beállítások módosítása