; ; ; ;

Sorozatot indítunk! 1.4

2016. november 26. Perfekt Blog

Változások a társasági adózás terén (2016–2017) V.

A 2017. január 1-jétõl hatályos változások
Az értékcsökkenési leírással kapcsolatos változás

erme_piramis_1.jpg

A Tao-tv. 1. számú melléklet 7. pontja alapján a bérbeadó – az épület, építmény, ültetvény kivételével – az egyéb bérbe adott tárgyi eszközök után gyorsított, évi 30%-os értékcsökkenési leírást érvényesíthet. 2017-tõl egyes vagyoni értékű jogok után is gyorsított értékcsökkenési leírás lesz alkalmazható. Az említett vagyoni értékű jogok az alábbiak: a hasznosítási engedély, használati engedély és felhasználási engedély alapján használatba adott szabadalom, más iparjogvédelmi oltalomban részesülő szellemi alkotás, know-how, védjegy, kereskedelmi név, üzleti titok, szerzői jogi törvény által védett szerzői mű és a szerzői joghoz kapcsolódó jog által védett teljesítmény.

Szerző:  dr. Németh Nóra, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, tanácsos
(Adótanácsadó Klub kiadvány)

 

A cikk folytatását megtalálhatja az Adótanácsadó Klub legújabb, 4. számú kiadványában.

Az egy alkalomra szóló részvételi díj befizetését követően térítésmentesen elküldjük Önnek ezt a kiadványt. A kedvezmény érvényesítése céljából a jelentkezési lapon kérjük, tüntesse fel a BLOG-ATK-4 kódot.

Jelentkezzen már most, és vegyen részt budapesti Adótanácsadó Klubunk 2016. második félévének következő előadásain:

2016. december 6. - A társasági adó 2016-os évközi és 2017-es változásai, valamint a kisvállalati adó 2017-től hatályos szabályai (dr. Németh Nóra, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, tanácsos)

Részletekért keresse honlapunkat!

süti beállítások módosítása