; ; ; ;

Változás a Képzési Hitelben

2022. január 5. Perfekt Blog

A 721/2021. (XII.20.) Kormányrendelet értelmében több fontos változás lépett életbe a Képzési Hitel kapcsán 2021. december 21-étől.

 yellow-triangle-warning-sign-icon-isolated_53876-71267.jpg

A Diákhitel Központ kínálatában eddig elérhető szakképzési és felnőttképzési hitel konstrukciók közül egy, a Képzési Hitel 2 maradt meg, a szabad felhasználású Képzési Hitel 1 megszűnt.

 

A Képzési Hitel 2 neve Képzési Hitelre módosul, ez egy kamatmentes kötött szakképzési és felnőttképzési konstrukció, amely maximum 500.000 forintig igényelhető.

 

A hitelt azok vehetik fel, akik a képzési díj 20 százalékát befizetik, továbbá olyan szakképesítésre és résszakmára felkészítő képzésre (3 hónapnál hosszabb időtartamú ) jelentkeznek, amelynek megkezdéséhez minimum középfokú végzettség szükséges.

 

Azok számára, akik december 20-a előtt megkötötték a szerződésüket a Képzési Hitel 1-re vagy 2-re, a folyósítás a változás előtti feltételekkel folytatódik. A módosítás időpontjában folyamatban lévő igénylések esetében már csak az új feltételek szerint van lehetőség a hitel felvételére.

 

Amennyiben szeretné igénybe venni a Képzési Hitelt látogasson el weboldalunkra és válogasson országosan elérhető képzéseink közül!

 

További információk:

https://diakhitel.hu/kepzesihitel/

süti beállítások módosítása