; ; ; ;

Milyen szakképesítést szerezz, ha nem vettek fel egyetemre?

2023. augusztus 14. Perfekt Blog

Sokan úgy gondolják, hogy nem érdemes felsőoktatási intézménybe jelentkezniük, de előfordulhat, hogy az utolsó hónapokban változik a véleményük, és mégis továbbtanulnának valahol. Másoknál a felsőoktatási intézménybe kerülés követelményeinél alacsonyabb pontszám írhatja felül a terveket.

Bármi is legyen az ok, tartsd észben, hogy egy szakképesítés megszerzése széles körű karrierlehetőségeket nyithat meg számodra. A szakképzések célja, a versenyképes gyakorlati készségek és szakmai ismeretek átadása, ezáltal a munkáltatók és a (leendő) munkavállalók igényeinek való megfelelés. Fontos, hogy olyan szakmát válassz, amely vonz téged, és amelyben el tudod képzelni, hogy hosszú távon dolgozz, fejlődj.

nevtelen_terv_masolata_masolata_masolata_810_450_keppont_2.png

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány képzést, amelyek különböző szakmai területeken kiemelkedő lehetőségeket kínálhatnak:

Vállalkozási mérlegképes könyvelő

Tudtad, hogy a könyvelő szakma az átlagnál magasabb kereseti lehetőséget, gyors elhelyezkedést és biztos állást, illetve, változatos és független karrierutat biztosít? Ezáltal a könyvelő szakma mind a pályaválasztás előtt állók, mind a végzettségüket új tudással kiegészíteni vágyók között is meglehetősen vonzó lehet.

Magyarországon több, mint 1 millió vállalat működik, melyeknek szüksége van egy jó könyvelőre. A munkakör betöltéséhez alapelvárás a mérlegképes könyvelő képesítés megszerzése, mely a Perfektnél 100% online, élő konzultációkkal kiegészítve, 1,5 év alatt végezhető el érettségivel, előképzettség nélkül. Ezt a lehetőséget most különösen érdemes kihasználni, mert a nemrégiben előkészített jogszabálytervezet értelmében változások várhatóak a könyvelők képzésében, mely a képzési költségek emelkedését vonhatja maga után.

Junior szoftvertesztelő

Az informatika területe ma az egyik legjobban keresett és a legjobban megfizetett szakma Magyarországon. Az IT szakemberek iránti kereslet akkora, hogy sokan gyakorlatilag egyetemi előképzettség nélkül is el tudnak helyezkedni. A szektorban már a távolság sem jelent gondot: sok olyan pozíciót lehet találni, amelyet külföldi foglalkoztató hirdet, azonban a munka homeoffice rendszerben, otthonról is elvégezhető.
A szoftvertesztelő szakember feladatát annak érdekében végzi, hogy az esetleges szoftverhibák a fejlesztési folyamat lehető legkorábbi fázisában javításra kerülhessenek. A néhány hónap alatt, 100% online elvégezhető Junior szoftvertesztelő képzéssel igazán rövid időn belül beindíthatod a karriered az IT területén!

Ingatlankezelő

Az ingatlanos szakma stabil, változatos és kihívásokkal teli feladatkör. Amennyiben komplex, izgalmas és széleskörű feladatkörre vágysz, akkor érdemes fontolóra venned egy Ingatlankezelő képzés elvégzését. Az ingatlankezelő feladatai közé tartoznak a bérleti ügyek intézése, ingatlanok felügyelete, pénzügyi kezelés, karbantartás és javítások szervezése, valamint az ügyfelekkel és a bérlőkkel való kommunikáció. Abban az esetben, ha a szakma adásvételi részével foglalkoznál, akkor nézz utána az Ingatlanközvetítő képzésnek is!
Ingatlanos szakemberként kötetlen munkaidőben végezheted feladataidat, így később akár részmunkaidőben is tudod folytatni ezt a munkakört; szerteágazó kapcsolatrendszerre tehetsz szert, amely életed más területén is hasznodra válhat, nem beszélve az egy-egy sikeres ügylet után járó jutalékról.

Pedagógiai munkatárs (Pedagógiai asszisztens)

Szívügyed a boldog gyermekkor és a társadalmi hasznosság elősegítése? Pedagógiai asszisztensként nap mint nap segítheted a gyermekek jóllétét! A Pedagógiai asszisztens hiányszakma ma Magyarországon, így a képzés elvégzése után valószínűleg hamar el tudsz majd helyezkedni a területen. Az iskolákon és óvodákon kívül dolgozhatsz családsegítőként vagy szociális intézményben, illetve akár nyári táborban vagy játszóházakban is. A kicsit több, mint fél éves online képzésen elsajátított pedagógiai, pszichológiai és gyakorlati ismereteid képessé tesznek arra, hogy türelemmel, empátiával kísérd a gyerekeket életük különböző szakaszai során.

Állatorvosi asszisztens

Szereted az állatokat? Ez a szakma lehetőséget ad arra, hogy minden nap közvetlenül foglalkozhass velük! Állatorvosi asszisztensként minden nap más és más helyzetekkel és állatfajtákkal találkozhatsz, segíthetsz műtéteknél, végezhetsz laboratóriumi vizsgálatokat és részt vehetsz az állatok mindennapos kezelésében. Állatorvosi asszisztensként, e magas szintű szakmai képzettség megszerzésével könnyen találhatsz állást. A szakma általában jó fizetést kínál, az állattartás iránti elköteleződés folyamatosan növekszik, ezért ellátásra mindig szükség lesz. Az képesítés megszerzése után lehetőséged van tovább fejlődni a szakmában, például folytathatod a tanulmányaidat más speciális területek szakértőjeként, amely lehetőséget nyújt a karrieredben való előrelépésre és a magasabb fizetési lehetőségekre.

Tanulj a Perfektnél, mert a tudás a legjobb befektetés! Nézd meg weboldalunkon további, néhány hónap alatt elvégezhető képzéseinket vagy kérdés esetén keress minket az info@perfekt.hu e-mail címen.

*Tudtad, hogy a Képzési Hitellel 500 000 Ft-ig, akár 0%-os kamattal kaphatsz kölcsönt? Olvasd el korábbi cikkünket a témában.

 

süti beállítások módosítása