; ; ; ;

Figyelem!- Év közi módosítás a pénztárgép rendeletben!

2016. április 20. Magyar Miklósné Zsuzsa

A változás nem a pénztárgép használatra kötelezett adózókat érinti, hanem a pénztárgépet saját döntése alapján használó adóalanyokat!

penztargep.jpg

Az ő esetükben az adatszolgáltatási kötelezettség változott!

A pénztárgépek műszaki követelményeiről, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek forgalmazásáról, használatáról és szervizeléséről, valamint a pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság felé történő szolgáltatásáról szóló 48/2013. (XI. 15.) NGM rendeletet 2016. április 2-ai hatállyal módosította a 9/2016. (III. 25.) NGM rendelet.

A pénztárgép használatra nem kötelezett, de pénztárgépet saját döntése alapján használó adóalanyokat érintő fontos változás, hogy adatszolgáltatási kötelezettségüknek fenti határidőt követően nem CD/DVD lemezen, havonta kell eleget tenniük, hanem – egyezően a pénztárgép használatra kötelezettekkel – ők is online adatszolgáltatásra kötelezettek. Vagyis a pénztárgépet nem offline, hanem online üzemmódban kell működtetniük.

Fentiek teljesítése érdekében a pénztárgép üzemeltetőjének haladéktalanul szolgáltatási szerződést kell kötnie a pénztárgépben lévő SIM-kártyát biztosító hírközlési szolgáltatóval.

süti beállítások módosítása