; ; ; ;

Nyári NAV ellenőrzések

2017. július 21. Magyar Miklósné Zsuzsa

nav_nyari_ell.jpg

ÉSZAK-BUDAPEST

2017.07.11.

  1. július 17-23. közötti kiemelt ellenőrzések

A NAV munkatársai a nyári időszakban a belváros területén működő turisztikai szolgáltatást nyújtó vállalkozásokat (segway, tuktuk, riksa, városnéző buszok), a Duna budapesti szakaszán működő turistahajókat és az I. és V. kerületben működő népművészeti- és ajándék kiskereskedelmi vállalkozásokat ellenőrzik. A vizsgálatok a számla- és nyugtaadásra, az online pénztárgépek szabályszerű használatára, az áruk eredetének ellenőrzésére és az alkalmazottak szabályszerű foglalkoztatására irányulnak. Ezen felül a revizorok esetenként pénzkészlet-ellenőrzést és forgalomszámlálást is végezhetnek.

DÉL-BUDAPEST

2017.07.14.

Kiemelt ellenőrzés július 14-étől

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a 29. héten a fővárosi fürdők, strandok és uszodák területén üzemelő vendéglátó ipari egységeket, szolgáltatókat, kiskereskedelmi üzleteket és alkalmi kitelepüléseket ellenőrzik.

Az ellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

BÁCS-KISKUN MEGYE

2017.07.01.

Júliusi ellenőrzések Bács-Kiskun megyében

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatósága júliusban kiemelten vizsgálja a vendéglátóhelyeket, különösen a megyeszékhely pizzériáit. Elsősorban a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a bevételek rögzítését ellenőrzik.

BARANYA MEGYE

2017.07.16.

Júliusi ellenőrzések Baranyában

A NAV Baranyában július 17. és 31. között Komlón, Mohácson, Szigetváron, Szentlőrincen, Villányban, Harkányban, Siklóson és környékén valamint a turisztikailag jelentősebb városokban és falvakban fokozottan ellenőrzi a gazdálkodókat, hogy adnak-e szabályos nyugtát, bejelentik-e alkalmazottaikat és tudják-e igazolni áruik eredetét. A próbavásárlások, próbaszolgáltatások igénybevétele mellett forgalomszámlálásra is számíthatnak a kereskedők, vendéglátósok és szolgáltatók.

 

BÉKÉS MEGYE

2017.07.13.

Július 14-e és 13-a között várható helyszíni ellenőrzések

  1. július 14. és 23. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban az Orosházán és környékén tartandó fesztiválokon, valamint a megye kisebb-nagyobb strandjain, így Békéscsabán, Gyomaendrődön, Dévaványán és Nagyszénáson végeznek ellenőrzéseket. Az adóellenőrök és pénzügyőrök többek között a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a jövedéki termékek forgalmazásával kapcsolatos szabályok betartását ellenőrzik.

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE

2017.07.11.

Júliusi ellenőrzések

 

A NAV júliusban Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében az idegenforgalmi szempontból frekventált településeken elhelyezkedő strandokon - Tiszaújvárosban, Bogácson, Miskolcon -, illetve a bányatavaknál működő vendéglátóhelyeket ellenőrzi. Az akció július 12-től július 20-ig tart, melyben a revizorok a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, valamint a jövedéki termékek forgalmazási szabályainak betartását vizsgálják. Az ellenőrzésekre egész nap számítani lehet.

 

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

2017.07.17.

Operatív ellenőrzések helyszínei Hajdú-Bihar megyében a 29. héten

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2017. július 17. és 21. között:  

  • július 17. hétfő:               Ebes
  • július 18. kedd: Püspökladány
  • július 19. szerda:             Hajdúnánás
  • július 20. csütörtök:       Debrecen
  • július 21. péntek:            Berettyóújfalu 

A revizorok az ellenőrzéseknél elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelően használatát, az alkalmazottak bejelentését vizsgálják. Emellett fokozott figyelmet fordítanak a jövedéki termékek és az online pénztárgép használatára újonnan kötelezettek ellenőrzésére is.

A feltüntetett helyszíneken kívül máshol is számíthatnak ellenőrzésre a vállalkozások.

HEVES MEGYE

2017.07.17.

Operatív ellenőrzések helyszínei Heves megyében a 29. héten

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 29. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • július 17. (hétfő): Füzesabony, Dormánd
  • július 18. (kedd): Gyöngyös, Nagyréde
  • július 19. (szerda): Egerszalók, Demjén
  • július 20. (csütörtök): Parádfürdő, Parádsasvár
  • július 21. (péntek): Eger, Szarvaskő

A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat.

Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára újonnan kötelezett kör ellenőrzésére, valamint az áruk eredetének vizsgálatára.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

2017.07.17.

Megyei adóellenőrzések 2017. 29. hét

Megyei adóellenőrzések 2017. 29. hetében

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyében teljes bizonyossággal az alábbi időpontokban és helyszíneken ellenőriz:

  • július 17. (hétfő): Karcag
  • július 18. (kedd): Jászberény
  • július 19. (szerda): Tiszafüred
  • július 20. (csütörtök): Kunszentmárton
  • július 21. (péntek): Szolnok

Az ellenőrzéseknél a revizorok az üzletekben illetve a piacokon a számla és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos adókötelezettségeket vizsgálják. Az operatív ellenőrzések mellett a pénzügyőrök a jövedéki szabályok betartását ellenőrzik.  

A 29. héten a feltüntetett településeken kívül más helyszíneken is számíthatnak ellenőrzésre a vállalkozások.

  

NÓGRÁD MEGYE

2017.07.13.

Helyszíni ellenőrzések Nógrád megyében a 29. héten

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a 29. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • július 17. (hétfő): Rétság és környéke
  • július 18. (kedd): Szécsény és környéke
  • július 19. (szerda): Érsekvadkert és környéke
  • július 20. (csütörtök): Pásztó és környéke

A revizorok elsősorban a kereskedőknél és vendéglátóknál, italkiskereskedőknél (kocsma), valamint az online pénztárgép használatára újonnan kötelezett adózóknál vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatot, valamint az alkalmazottak bejelentését.

A revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

2017.07.04.

Nyári ellenőrzések

Fokozott NAV ellenőrzések várhatók a nyári hónapokban.

Elsősorban a vendéglátóhelyeket, szezonális árusítóhelyeket, a strandokon és rendezvényeken működő szolgáltatókat, a lángos, palacsinta és fagylalt árusokat ellenőrzik a NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai augusztus végéig.

Az adóellenőrök emellett kiemelten vizsgálják a 2017. január 1-től online pénztárgép használatára kötelezett adózókat, a gumiabroncs, gépjármű- és motorkerékpár alkatrész-kereskedőket, a taxisokat, a fizikai közérzetjavító, szépészeti és testedzési szolgáltatást nyújtókat, a szolárium üzemeltetőket, a hobbiállat és állateledel kiskereskedőket, valamint a kisállat kozmetikákat.

Az ellenőrzések elsősorban a számla- és nyugtaadásra, az online pénztárgépek szabályszerű használatára irányulnak, ezen belül a revizorok esetenként pénzkészlet-ellenőrzést és forgalomszámlálást is végeznek. Az adózók számíthatnak továbbá az áruk eredetének ellenőrzésére, valamint az alkalmazottak szabályszerű foglalkoztatásának vizsgálatára is.

PEST MEGYE

2017.07.14.

Kiemelt ellenőrzések - 29. hét

 

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. július 17-től 2017. július 23-ig (29. hét)kiemelten ellenőrzik Szentendre belvárosi és Duna-parti területén működő vállalkozásokat.

Az ellenőrzések jellemzően a vendéglátóhelyek, kiskereskedések, zöldség- és gyümölcsárusok, személyszállító szolgáltatók, idegenvezetési szolgáltatások, mozgóárusok, illetve a szolgáltatást nyújtók körében várhatók. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják

 

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE

2017.07.15.

Operatív ellenőrzések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyszínei

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága az ellenőrzések kiemelt helyszíneinek nyilvánosságra hozatalával szeretné felhívni az adózók figyelmét, hogy bizonylatolási kötelezettségüknek körültekintően tegyenek eleget. 

A közzétett adatok nem zárják ki, hogy a NAV ellenőrei máshol is fognak ellenőrzést tartani, azonban a megjelölt településeken teljes bizonyossággal jelen lesznek.

A 2017/29. heti operatív ellenőrzések helyszínei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében:

  • július 17. (hétfő): Nyíregyháza
  • július 18. (kedd): Vásárosnamény
  • július 19. (szerda): Mátészalka, Csenger
  • július 20. (csütörtök): Fényeslitke, Mándok
  • július 21. (péntek): Pócspetri, Nyírgyulaj

TOLNA MEGYE

2017.07.10.

Nyári Akció Tolna Megyében

A NAV tolnai munkatársai júliusban elsősorban a nagyobb települések (Szekszárd, Dombóvár, Paks, Dunaföldvár) strandjain, piacokon, közterületeken,  illetve a nagyobb rendezvényeken, fesztiválokon jelennek meg, és főként a nyugtaadást, a szabályos foglalkoztatást, az árukészlet eredetét és a jövedéki előírások betartását ellenőrzik, valamint forgalomszámlálásokra is sor kerülhet.

VAS MEGYE

2017.06.22.

Folyamatos helyszíni ellenőrzések

A Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai folyamatosan ellenőrzik a különböző rendezvényeken, vásárokon tevékenységet végző adózókat. Az összehangolt ellenőrzések a jövedéki termékeket érintő szabályok betartására, a bizonylat-kibocsátásra, a foglalkoztatás szabályszerűségére irányulnak. A pénzügyőrök és az adóellenőrök kiemelt figyelmet fordítanak az engedély nélkül tevékenységet végzők kiszűrésére is.

 

VESZPRÉM MEGYE

2017.07.13.

Fokozott ellenőrzések Veszprém megyében 2017. július 13. és 30. között

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. július 13. és 30. között ellenőrzést tartanak a turisták által gyakran látogatott területeken valamint a nagy érdeklődésre számot tartó rendezvényeken.

Az ellenőrzések elsősorban a turisztikai szolgáltatást nyújtó vállalkozásokat, ajándék kiskereskedelmi vállalkozásokat, vendéglátó- és szórakozóhelyeket, ital kiskereskedőket, szezonális árusítóhelyeket, strandokon és rendezvényeken működő szolgáltatókat, lángos/palacsinta/fagylalt árusokat, személyszállítási tevékenységet folytatókat, szálláshely-szolgáltatókat érintik.

A helyszíni ellenőrzések elsősorban a számla- és nyugtaadásra, az alkalmazottak szabályos foglalkoztatására, az online pénztárgép szabályszerű használatára, valamint a jövedéki termékek forgalmazásával kapcsolatos kötelezettség teljesítésére irányulnak. A revizorok az az áruk eredetvizsgálatát, a pénzkészlet ellenőrzését és egyéb adatgyűjtést is lefolytathatnak.

 

Forrás: NAV

süti beállítások módosítása