; ; ; ;

Adótrafipax avagy NAV decemberi ellenőrzések

2017. december 5. Magyar Miklósné Zsuzsa

nav_ellenorzes_december.jpg

ÉSZAK-BUDAPEST

2017.11.16.

Fokozott ellenőrzések az adventi vásárokon

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának ellenőrei 2017. november 20-tól fokozottan ellenőrzik a fővárosi adventi vásárokon és kitelepüléseken (pl. fenyőfa árusítás) a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát és az áruk eredetét.

DÉL-BUDAPEST

2017.11.24.

Fokozott ellenőrzés november 27-től december 16-ig

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. november 27-től kezdődően 3 héten keresztül fokozottan ellenőrzik a budapesti  taxiállomásokat, ahol a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

 

Ellenőrzések december 1-től 8-ig

  1. december 1-től 8-ig a revizorok a nagyobb adventi vásárokban, kitelepüléseken, bevásárló központokban ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát.

KELET-BUDAPEST

2017.11.30.

Fokozott ellenőrzések december első hetében az Asia Center, a China Mart és az Eurosquare területén

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatósága 2017. december 1-8. között fokozottan ellenőrzi a kis- és nagykereskedelmi tevékenységet végző adózókat az Asia Center, a China Mart és az Eurosquare területén. A revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát vizsgálják. Az ellenőrzések mellett forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

BARANYA MEGYE

2017.12.01.

Decemberi ellenőrzések Baranyában

A NAV baranyai munkatársai december 1 és 10 között Pécsett, Komlón, Siklóson, Szigetváron, a mikulás ünnephez kapcsolódóan ellenőrzik a nyugtaadást, a munkavállalók szabályos foglalkoztatását, az áruk eredetét, és az online pénztárgépek használatát, elsősorban az édességkereskedőknél, gyümölcsárusoknál, a vásártereken és a vásárcsarnokokban. A megyében, a nagyobb ünnepi rendezvényeken is jelen lesznek a hivatal munkatársai. A próbavásárlások, próbaszolgáltatások igénybevétele mellett forgalomszámlálásra is számíthatnak a kereskedők, vendéglátósok és szolgáltatók.

BÉKÉS MEGYE

2017.12.01.

December 4. és 8. között várható helyszíni ellenőrzések

2017. december 4. és 8. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban édesség és ajándéktárgy kereskedőknél végeznek ellenőrzéseket. Az adóellenőrök és pénzügyőrök a próbavásárlások mellett a foglalkoztatottak bejelentését is ellenőrzik 4-én Orosházán, Szarvason, 5-én Battonyán, Mezőkovácsházán, 7-én Gyulán, Békésen, Mezőberényben, Szeghalmon.

CSONGRÁD MEGYE

2017.11.27.

Fokozott ellenőrzés Csongrád megyében 2017. november 27-től december 24-ig

A NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. november 27. és december 24. között  a szegedi „Karácsonyi Ünnepi Hetek”rendezvényein  ellenőrzik a kitelepülő vállalkozásokat. Kiemelten vizsgálják, hogy a gazdálkodók adnak-e nyugtát, bejelentik-e alkalmazottaikat és betartják-e a jövedéki termékek forgalmazására vonatkozó szabályokat.

FEJÉR MEGYE

2017.12.01.

Operatív ellenőrzések Fejér megyében a 49. és az 50. héten

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. december 4. és 8. között  a téli sporteszköz-, illetve az egyéb háztartási kisgép kölcsönzéssel foglalkozó adózókat,  december 11. és 15. között a szépségiparban tevékenységet folytató (fodrászok, kozmetikusok, műkörmösök) adózókat ellenőrzik. Kiemelten vizsgálják az online pénztárgép megfelelő használatát, a nyugta-és számlaadást illetve  a foglalkoztatás szabályszerűségét.  

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE

2017.11.29.

Adventi vásárok és kitelepülések fokozott ellenőrzése Győrben és Sopronban december 1-től 8-ig

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. december 1. és 8. között fokozottan ellenőrzik az adventi vásárokat és kitelepüléseket Győrben és Sopronban. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentését is.

2017.11.29.

Fokozott ellenőrzések Győrben és környékén december 2-án és 3-án

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. december 2-án és 3-án fokozottan ellenőrzik a piacokat, a vásárcsarnokokat, a nagy bevásárlóközpontokhoz kitelepült árusokat, valamint a vendéglátó egységeket Győrben és környékén. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentését is.

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

2017.12.02.

Operatív ellenőrzések helyszínei Hajdú-Bihar megyében 2017. december 4. és december 8. között

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2017. december 4. és 8. között:

  • december 4. hétfő:            Hajdúszovát
  • december 5. kedd:            Polgár
  • december 6. szerda:        Berettyóújfalu
  • december 7. csütörtök:    Kaba
  • december 8. péntek:        Debrecen 

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál.

Az ellenőrök fokozott figyelmet fordítanak a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

HEVES MEGYE

2017.12.01.

Operatív ellenőrzések helyszínei Heves megyében decemberben

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a karácsonyt megelőző időszakban a társhatóságokkal együtt fokozottan ellenőrzik Heves megye területén a piacokon, vásárokon, kitelepüléseken tevékenységet folytató vállalkozásokat. A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos számlát, nyugtát, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára kötelezett kör ellenőrzésére, valamint az áruk eredetének vizsgálatára.

2017.11.24.

Operatív ellenőrzések helyszínei Heves megyében a 48. héten

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 48. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • november 27. (hétfő): Eger
  • november 28. (kedd): Gyöngyös
  • november 29. (szerda): Recsk
  • november 30. (csütörtök): Hatvan
  • december 1. (péntek): Verpelét

A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos számlát, nyugtát, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat.

Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára kötelezett kör ellenőrzésére, valamint az áruk eredetének vizsgálatára.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

2017.11.27.

Megyei adóellenőrzések 2017. 48. hetében

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok megyében teljes bizonyossággal az alábbi időpontokban és helyszíneken ellenőriz a 48. héten:

  • november 27. (hétfő):        Kunszentmárton
  • november 28. (kedd):         Jászapáti
  • november 29. (szerda):      Szolnok
  • november 30. (csütörtök): Jászberény
  • december  1. (péntek):       Tiszaderzs

Az ellenőrzéseknél a revizorok az üzletekben, illetve a piacokon forgalomszámlálást végeznek, a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségeket vizsgálják.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy más településeken is lehetnek ellenőrzések.

 

NÓGRÁD MEGYE

2017.12.01.

Helyszíni ellenőrzések Nógrád megyében a 49. héten

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága fokozott téli ellenőrzést tart november 27. és december 29. között. Az adóhatóság a 49. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • december 4. (hétfő): Szécsény és környéke
  • december 5. (kedd): Salgótarján és környéke
  • december 6. (szerda): Bátonyterenye és környéke
  • december 7. (csütörtök): Balassagyarmat és környéke

A revizorok a téli ünnepekhez – Advent, Mikulás, Karácsony és Szilveszter – köthető szezonális termékek értékesítőinél, valamint az ünnepekhez kapcsolódó szolgáltatóknál vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatát, az alkalmazottak bejelentését és a forgalmazott áruk eredetét.

A revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

PEST MEGYE

2017.11.23.

Kiemelet ellenőrzések

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. november 27-től kiemelten ellenőrzik a vásárokon, piaci kitelepüléseken az ünnepekhez köthető vendéglátókat és szezonális termékeket árusítókat.

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek szabályos használatát vizsgálják.

 A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

SOMOGY MEGYE

2017.11.30.

Fokozott ellenőrzések decemberben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóságának revizorai december hónapban fokozottan ellenőrzik a téli ünnepekhez kapcsolódó szezonális termékek értékesítőit:

  • fenyőfát árusítók;
  • édességeket, szaloncukrokat értékesítők;
  • halárusítók;
  • téli sporttevékenység szolgáltatók;
  • vendéglátóhelyek.

Az ellenőrzések alatt elsőbbséget élveznek a forgalmas rendezvények, adventi vásárok, kitelepülések, piacok, bevásárló központok, ajándékboltok. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek helyes használatát vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.”

2017.11.16.

Kiemelt ellenőrzések Somogy megyében a 47. héten

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai a 47. héten fokozott ellenőrzéseket hajtanak végre Kaposvár területén található vendéglátó egységekben.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, a foglalkoztatottak bejelentését, a napi pénzkészlet bizonylatolását, valamint forgalomszámlálást is végrehajtanak.

 

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE

2017.12.01.

Operatív ellenőrzések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyszínei

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 49. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • december 4. (hétfő): Nyíregyháza
  • december 5. (kedd): Kisvárda, Döge
  • december 6. (szerda): Vásárosnamény, Kisar
  • december 7. (csütörtök): Fehérgyarmat
  • december 8. (péntek): Balkány, Geszteréd

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást ellenőrzik. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

VAS MEGYE

2017.11.23.

adventi ellenőrzések

A Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. december 1-től folyamatosan végeznek helyszíni ellenőrzéseket az ádventi vásárokon, alkalmi kitelepüléseken. A karácsonyi ünnephez kapcsolódóan a kereskedelmi szektort érintő ellenőrzések kerülnek lefolytatásra. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

 

VESZPRÉM MEGYE

2017.11.28.

Kiemelt ellenőrzések Veszprém megyében a 48. héten

A NAV Veszprém Megyei Adó-és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. november 27. és december 3. között fokozottan ellenőrzik a pékáru és édesség-kereskedelemmel foglalkozó adózókat, valamint az illatszer-kiskereskedőket.

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik, valamint forgalomszámlást is végeznek.

 

süti beállítások módosítása