; ; ; ;

Indul a GINOP PLUSZ-3.2.1-21 II. ütem 2022. február 15-től

Kiváló lehetőség a Vállalkozásoknak a Munkaerő Fejlesztésre! Kedvezőbb feltételek a képzés- és bértámogatási alapban!

2022. február 15. Perfekt Blog

„A most induló program a foglalkoztatókat még inkább érdekeltté teszi abban, hogy jól képzett dolgozóikat megtartsák, számukra versenyképes bért fizessenek.” 

A II. ütemben a rendelkezésre álló forrás 15 Mrd Ft. A kiesett munkaidőre bértámogatás igényelhető!

bussiness-people-working-team-office_1303-22860.jpg

Az ország egész területéről lehet pályázni a 2022. február 15-től induló GINOP PLUSZ-3.2.1-21 II. pályázati projektben. Fontos módosítás a II. ütemben, hogy a kis- és középvállalkozások 50 millió helyett akár már 75 millió, a nagyvállalatok pedig 100 millió helyett már 150 millió forintos támogatáshoz is juthatnak.

A kérelmek a második meghirdetési szakaszban  2022. február 15. napjától 2022. augusztus 31. napjáig nyújthatók be. 

A támogatás célja, hogy a feltételeknek megfelelő vállalkozásoknak továbbadott támogatást nyújtson a munkahelyi képzések megvalósításához, ezzel növelve a termelékenységüket. A pályázók köre mikro-, kis- és középvállalkozások, amelyek rendelkeznek legalább 1 lezárt üzleti évvel. Nagyvállalatok, amelyek rendelkeznek legalább 2 lezárt üzleti évvel. Magyarországon székhellyel rendelkező, kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaság, szövetkezet, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező szövetkezet vagy kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaság fióktelepe, kettős könyvvitelt vezető egyéni cég és egyéni vállalkozás.

 

A GINOP PLUSZ-3.2.1-21 előnyei a II. ütemben:

  • 0% feletti béremelés már elegendő a fenntartási időszakban
  • Emelkedett az egy főre elszámolható képzési költség
  • Nőtt a bértámogatás összege
  • Rugalmasabbak lettek a csoportbeosztások

Kérelmek típusai

  • Önálló kérelem: a pályázó vállalat kizárólag saját munkavállalói számára valósít meg egy vagy több, belső vagy vásárolt szolgáltatásként megvalósuló „külső” képzést,
  • Együttes kérelem: együttes kérelmet beszállítói integrátor vállalat nyújthat be. Az együttes kérelem a beszállítói integrátor saját munkavállalóinak és a beszállító(k) munkavállalóinak közös képzését tartalmazza. Az ilyen kérelemben foglalt képzések is lehetnek belső, vagy vásárolt szolgáltatásként megvalósuló külső képzések.

Mire igényelhető támogatás?

Szakmai ismeretre irányuló képzés

Olyan képzés, amely az Szkt. szerinti szakmai képzés vagy részszakmára felkészítő szakmai oktatás, vagy valamely foglalkozás, munkakör, vagy munkatevékenység magasabb szintű végzéséhez szükséges kompetencia megszerzésére, fejlesztésére irányul.

 

Soft skill képzés

Olyan, gazdasági ágazattól független, a munkaerő-piacon széleskörűen alkalmazható kompetenciák megszerzésére, vagy fejlesztésére irányuló képzés, amely részszakmához, szakképesítéshez, nyelvi, vagy informatikai képzettséghez nem, vagy csak részben köthető kompetenciák fejlesztését célozza.

 

Információs és kommunikációs (IKT) technológiákra irányuló képzés

Olyan képzés, amely digitális technológia használatához vagy alkalmazásához szükséges kompetencia megszerzésére, fejlesztésére irányul.

 

Nyelvi képzés

Az Európa Tanács Közös Európai Referenciakeretben ajánlott hatfokozatú rendszer szintjeiben megfogalmazott követelmények teljesítésére irányuló képzés.

 

Képzési Forma

kontaktórás online formában távoktatás keretében és zárt rendszerű elektronikus távoktatás keretében is.

Képzés igazolása: Tanúsítvány

 

 

Bértámogatás

A bértámogatás utólagosan, havi elszámolásban kerül kifizetésre bérjegyzék és képzési jelenléti ív alapján. A bértámogatás igénylése opcionális.

 

Tekintse meg képzési kínálatunkat vagy keresse munkatársainkat elérhetőségeiken,

 

 

 

süti beállítások módosítása