; ; ; ;

Alapjaiban változhat meg a könyvelők képzése

2023. június 29. Perfekt Blog

Jogszabályváltozás tervezet került előkészítésre, amely szerint a Pénzügyminisztérium felügyelete alá kerülne vissza a mérlegképes könyvelő képzés. Mit is jelent ez?

„A mérlegképes könyvelői szakma ún. szabályozott szakma, amely gyakorlása jogszabályban előírt feltételekhez kötött. A szakma gyakorlásának feltétele a mérlegképes könyvelői szakképesítés megszerzése. A képzések és az azokat lezáró vizsgák minőségének, egyenszilárdságának megtartásához indokolt a hatósági képzés bevezetése, a jelenlegi programkövetelmények helyett jogszabályban előírni a képzés és a vizsgáztatás feltételeit.” – tehát csak központi szabályrendszer szerint, kötött feltételekkel lehetne hozzájutni a szakmát igazoló képesítés megszerzéséhez.

A szabályok elfogadásáig és életbe lépéséig még lehetőség van a mérlegképes könyvelő képzés megkezdésére, érettségi bemenettel. Ezt a lehetőséget most különösen érdemes kihasználni, mert a jogszabálytervezet értelmében komoly, több kötöttséggel és áremelkedéssel együttjáró változások várhatók. Szintén kérdéseket vet fel, hogy milyen részben marad meg a távoktatás, vagy a Pénzügyminisztérium felügyelete alá való visszakerüléssel, a korábbi OKJ-s rendszerhez hasonlóan, a részben tantermi formában megvalósuló, kevésbé rugalmasan, csak kijelölt időpontokban és városokban lesz-e lehetőség elvégezni a képzést. Amennyiben ez így alakul, az nagy eséllyel jelenti majd a kötöttségek mellett az árak jelentős emelkedését is.

Jelenleg a vállakozási mérlegképes könyvelő képzés 100% online formában, élő online konzultációkkal végezhető el nálunk.

A jogszabályváltozás 2024-től léphet életbe, így az idén induló képzések még biztosan a jelen rendszerben állnak rendelkezésre. A mérlegképes könyvelőnek készülők érdekében, új időpontot hirdetünk meg, hogy minél többen el tudják végezni a képzést a megszokott rugalmas, online formában.

Jelentkezz most:

Vállalkozási Mérlegképes Könyvelő képzés AUGUSZTUS 1. – 30 000 Ft kedvezménnyel
560 óra + 60 óra konzultációs lehetőség

vmk_aug.png

Kérdése van?
Keressen minket az alábbi elérhetőségeink egyikén:
E-mail: info@perfekt.hu
Telefon: +36 30 445 4490

Várjuk a képzésben résztvevőink körében! 

süti beállítások módosítása