; ; ; ;

Mit csinálj, ha nem vettek fel egyetemre?

2023. július 27. Perfekt Blog

Lezárult a Pont Ott Parti, és kiderült, hogy nem vettek fel az egyetemre? Mit tehetsz ilyenkor? 

Ha idén nem sikerült bekerülnöd az egyetemre semmi okod elkeseredni, inkább az alábbi lehetőségeket érdemes fontolóra venned:

Szerezz szakmai képesítést egy éven belül!
Fontos leszögezni, hogy az egyetem nem az egyetlen hely, ahol tanulhatsz és fejlesztheted magad. Számos felnőttképzési intézmény kínál tantermi, de akár már 100%-ban online elvégezhető kurzusokat is, amelyek segítségével elmélyítheted a tudásod különböző képzési területeken, pl.: pénzügy, üzleti ismeretek, menedzsment és igazgatás, könyvelés és adózás vagy kereskedelem. A Perfektnél érettségi bemenettel tanulhatsz pl.: Vállakozási mérlegképes könyvelőnek, Adótanácsadónak, Ingatlankezelőnek, Pedagógiai munkatársnak (pedagógiai asszisztensnek), Logisztikusnak vagy akár Állatorvosi asszisztensnek is. Használd ki a szabadidőd és tanulj szakmát! Nézd meg weboldalunkon további 1 év alatt elvégezhető képzéseinket vagy kérdés esetén keress minket az info@perfekt.hu e-mail címen.

Végezz el egy vagy több online tanfolyamot!
Az interneten számtalan online kurzus és tanfolyam található szinte minden szakmai területen. Az online tanulás lehetővé teszi, hogy rugalmas időbeosztást alakíts ki, és saját tempódban tanulj. Például, ha érdekel az informatika világa, akkor érdekes lehet számodra a Junior szoftvertesztelő képzés, mely segítségével gyakorlati tapasztalatot és szaktudást szerezhetsz. Az értékes tudás megszerzése mellett fontos megemlíteni, hogy az elmúlt években az informatikai szektorban kínálják az egyik legmagasabb nettó béreket.

szoftver2i.png

Tanulj nyelvet!
Fejleszd nyelvtudásodat egy vagy akár több idegen nyelven. Az idegennyelv-tudás számos területen előnyt jelenthet a munkaerőpiacon és sokkal több globális lehetőséget kínál, teljesen kinyílhat a világ számodra

Fejleszd magad!
Használd ki az időt arra, hogy önképzéssel és személyes fejlődéseddel foglalkozz. Olvass könyveket, hallgass podcastokat, nézz inspiráló előadásokat vagy csatlakozz online közösségekhez, ahol hasonló érdeklődésű emberekkel beszélgethetsz és tanulhatsz tőlük.

Szerezz munkatapasztalatot!
Keress munkát vagy szakmai gyakorlatot azon a területen, amely érdekel. A munkatapasztalat nemcsak értékes ismeretekkel és készségekkel lát el, hanem segít megérteni, hogy valóban szeretnéd-e ezt a pályát követni.

Pótfelvételizz!
A pótfelvételi eljárás általában a Pont Ott Partit követő héten már el is kezdődik. A pótfelvételi során csak egy intézmény egyetlen képzésére adhatod be a jelentkezésed, és azok közül is csak az önköltséges képzési formát választhatod. A jelentkezés az E-felvételi rendszerben történik. A jelentkezésed után szakmai felvételi vizsgát kell tenned a meghirdetett időpontban. A pótfelvételi ponthatárok augusztus végén kerülnek kihirdetésre, és ha sikerrel jársz, még idén elkezdheted az egyetemet - mintha mi sem történt volna! 

Fontos, hogy ne add fel és tartsd fenn a motivációd. Az életben gyakran előfordulhatnak váratlan fordulatok, és a sikeres karrierépítés sokféle útvonalon keresztül vezethet. Ismerd fel az erősségeidet, és használd ki az elérhető erőforrásokat és lehetőségeket! Ne feledd, hogy a tudás a legjobb befektetés.

süti beállítások módosítása