; ; ; ;

Változik a Vállalkozási mérlegképes könyvelő képzés

hosszabb időtartam, magasabb ár és kötöttebb képzési forma várja a jelentkezőket

2023. december 8. Perfekt Blog

A kormány új rendeletet adott ki a mérlegképes könyvelők, adótanácsadók és okleveles adószakértők képzéséről és vizsgáztatásáról. A képzések hatósági képzéssé alakulnak, ennek értelmében csak akkreditált intézmények szervezhetnek és bonyolíthatnak le hatósági képzéseket ezen szakmákban. A rendelet értelmében a fenti képzések időtartama és formája is jelentősen megváltozik, ez garantált áremelkedést von maga után. Az új szabályok leginkább a Vállalkozási mérlegképes könyvelő képzést érintik. Lássuk hogyan!

 A Vállalkozási mérlegképes könyvelő képzés megkezdéséhez továbbra is érettségi bizonyítvány szükséges. Nagy változás, hogy a képzés időtartama jelentősen megnő, az eddigi 500-600 órás képzésekhez képest 1150 órára növekszik. Ez a jelenlegi 1-1,5 éven belül elvégezhető képzés helyett 2-3 éves időtartamot jelent majd a jövőben. A rendelet a kontaktórák számára is kitér, kötelezően nagyságrendileg 700 kontaktórát tartalmaznak majd a képzések. Kontaktórának nevezzük az online képzések azon részét, amikor a tanárral elő online konzultációk keretében kerül megtartásra. (Teams, Zoom stb.) Jó hír, hogy az online képzés lehetősége megmarad, azonban a tartalmi és időbeni változások hatására jelentős áremelkedés várható:kepernyokep_2023-12-08_141949.png

 

A Vállakozási mérlegképes könyvelő képzés számos modulból áll, amelyek különböző témaköröket fednek le, mint például gazdasági és jogi alapismeretek, vállalkozások pénzügyei, könyvviteli ismeretek, adózási ismeretek, számvitel és adózás digitális környezetben, pénzügyi számvitel és a pénzügyi kimutatások összeállítása, elemzése és ellenőrzése.

Bizonyos esetekben felmentést lehet kapni az egyes modulok alól, amennyiben a jelentkező rendelkezik megfelelő előzetes képesítésekkel vagy oklevéllel.

A rendelet 2024. január 1-jén lép hatályba, és az első ilyen képzéseket 2024. július 1-jétől lehet megkezdeni.

A szabályok életbe lépéséig, idén még lehetőség van a Mérlegképes könyvelő képzés 1,5 év alatt, kedvező áron való elvégzésére, 100% online, rugalmas feltételekkel.

Jelentkezz most: https://www.perfekt.hu/vallalkozasi-merlegkepes-konyvelo-18-honap

jelentos_valtozasok_a_vallalkozasi_merlegkepes_konyvelo_kepzesben_2024-tol_1920_x_1080_keppont.png

Miért érdemes mérlegképes könyvelőnek tanulni?

A mérlegképes könyvelő képes önállóan kezelni egy vállalkozás számviteli feladatait, beleértve a számviteli politika összeállítását, nyilvántartások vezetését, könyvelést, adóbevallások készítését, és a beszámolók összeállítását. Minden vállalatnak szüksége van egy jó könyvelőre, a munkaerőpiacon jelenleg nagy hiányt mutat a szakma. Mérlegképes könyvelőként stabil és keresett szakmát tudhatsz magadénak, biztos karriert építhetsz és változatos feladatokat gyakorolhatsz akár egy-egy vállalat könyvelőjeként, akár saját irodádat üzemeltetve. Olvasd el korábbi cikkünket a témában.

Az idén induló képzések még biztosan a jelen rendszerben állnak rendelkezésre. A mérlegképes könyvelőnek készülők érdekében, új időpontokat hirdetünk meg, hogy minél többen el tudják végezni a képzést a megszokott rugalmas, online formában.

Jelentkezz most: https://www.perfekt.hu/vallalkozasi-merlegkepes-konyvelo-18-honap

Kérdés esetén állunk rendelkezésre: kepzes@perfekt.hu

süti beállítások módosítása