; ; ; ;

Július 1-től változik a könyvelő képzés

2024. június 3. Perfekt Blog

A kormány 2023-ban kiadott rendeletete szerint a mérlegképes könyvelők, adótanácsadók és okleveles adószakértők képzési feltételei megváltoznak. Ez a változás idén július 1-től lép érvénybe. A képzések hatósági képzéssé alakulnak, ennek értelmében csak akkreditált intézmények szervezhetnek és bonyolíthatnak le hatósági képzéseket ezen szakmákban. A rendelet értelmében a fenti képzések időtartama és formája is jelentősen megváltozik, ez garantált áremelkedést von maga után. Az új szabályok leginkább a Vállalkozási mérlegképes könyvelő képzést érintik. 

 A Vállalkozási mérlegképes könyvelő képzés megkezdéséhez továbbra is érettségi bizonyítvány szükséges. Nagy változás, hogy a képzés időtartama jelentősen megnő, az eddigi 500-600 órás képzésekhez képest 1150 órára növekszik. Ez a jelenlegi 1-1,5 éven belül elvégezhető képzés helyett 2-3 éves időtartamot jelent majd a jövőben. A képzés online oktatási lehetősége megmarad, azonban a tartalmi és időbeni változások hatására jelentős áremelkedés várható.

A Vállakozási mérlegképes könyvelő képzés számos modulból áll, amelyek különböző témaköröket fednek le, mint például gazdasági és jogi alapismeretek, vállalkozások pénzügyei, könyvviteli ismeretek, adózási ismeretek, számvitel és adózás digitális környezetben, pénzügyi számvitel és a pénzügyi kimutatások összeállítása, elemzése és ellenőrzése. Bizonyos esetekben felmentést lehet kapni az egyes modulok alól, amennyiben a jelentkező rendelkezik megfelelő előzetes képesítésekkel vagy oklevéllel.

A szabályok életbe lépéséig, még lehetőség van a Mérlegképes könyvelő képzés 1,5 év alatt, kedvező áron való elvégzésére, 100% online, rugalmas feltételekkel.

 

Miért érdemes mérlegképes könyvelőnek tanulni?

A mérlegképes könyvelő képes önállóan kezelni egy vállalkozás számviteli feladatait, beleértve a számviteli politika összeállítását, nyilvántartások vezetését, könyvelést, adóbevallások készítését, és a beszámolók összeállítását. Minden vállalatnak szüksége van egy jó könyvelőre, a munkaerőpiacon jelenleg nagy hiányt mutat a szakma. Mérlegképes könyvelőként stabil és keresett szakmát tudhatsz magadénak, biztos karriert építhetsz és változatos feladatokat gyakorolhatsz akár egy-egy vállalat könyvelőjeként, akár saját irodádat üzemeltetve. Olvasd el korábbi cikkünket a témában.

tanulj_konyvelonek_a_szigoritasok_elott.png

süti beállítások módosítása