; ; ; ;

Sorozatot indítunk! 1.0

2016. szeptember 28. Perfekt Blog

Változások a társasági adózás terén (2016–2017) I.

 

A 2016-os évközi változások
Az olimpiai pályázat támogatásának adókedvezménye

Az adókedvezmény a támogatás adóéve és az azt követő adóévek adójából, de utoljára a támogatás naptári évét követő hatodik naptári évben lezáruló adóév adójából érvényesíthető figyelemmel a Tao-tv. 23. § (3) bekezdésében foglalt korlátra (azaz az adókedvezmény legfeljebb – a fejlesztési adókedvezménnyel csökkentett – számított adó 70%-ig érvényesíthető). Az adókedvezmény támogatási igazolás alapján vehető igénybe, amelyet a támogatás fogadására jogosult olimpiai pályázat lebonyolításáért felelős nonprofit gazdasági társaság (a Budapest 2024 Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság) állít ki. A  támogatás átutalására nyitva álló határidő 30 nap, amelyet a Budapest

2024 Nonprofit Zrt.-vel kötött szerződés megkötésétől kell számítani.

Szerző:  dr. Németh Nóra, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, tanácsos
(Adótanácsadó Klub kiadvány)

 

erme_piramis_1.jpg

A cikk folytatását megtalálhatja az Adótanácsadó Klub legújabb, 4. számú kiadványában.

Az egy alkalomra szóló részvételi díj befizetését követően térítésmentesen elküldjük Önnek ezt a kiadványt. A kedvezmény érvényesítése céljából a jelentkezési lapon kérjük, tüntesse fel a BLOG-ATK-4 kódot.

Jelentkezzen már most, és vegyen részt budapesti Adótanácsadó Klubunk 2016. második félévének következő előadásain:

2016. október 25. – Az adóigazgatási eljárás szabályozásának változásai, az adóhatóság ellenőrzési gyakorlata (Előadó: Czinege Attila Nemzeti Adó- és Vámhivatal, ellenőrzési szakfőigazgató)

2016. november 22. - A helyi adók és egyéb kötelezettségek változása (Előadó: Dr. Kovács Attila tanácsos, Nemzetgazdasági Minisztérium)

2016. december 6. - A szociális hozzájárulási adó, a járulékok és a társadalombiztosítási ellátások módosulása (Dr. Radics Zsuzsanna járulékszakértő, egészségügyi szakmenedzser)

Részletekért keresse honlapunkat: http://www.perfekt.hu/web/budapest/126

süti beállítások módosítása