; ; ; ;

Adótanácsadói, adószakértői igazolványok megújítása 2020-ban

2019. december 11. Magyar Miklósné Zsuzsa

A „visszavonásig” jelzéssel kiadott igazolványok az adótanácsadók, adószakértők és okleveles adószakértők nyilvántartásba vételéről és továbbképzéséről szóló 263/2018. (XII. 20.) Kormányrendelet értelmében csak 2020. december 31-ig érvényesek.pexels-photo-221164.jpeg

A „visszavonásig” jelzéssel kiadott igazolványok az adótanácsadók, adószakértők és okleveles adószakértők nyilvántartásba vételéről és továbbképzéséről szóló 263/2018. (XII. 20.) Kormányrendelet értelmében csak 2020. december 31-ig érvényesek.

Az érvényesség lejárata csak az igazolványokra vonatkozik, a regisztráció tovább is érvényben marad, viszont hozzá az igazolványt cserélni kell. Az igazolványok cseréjére folyamatosan kerül sor.

  • Azokat az adótanácsadókat, adószakértőket, akik az 5 éves továbbképzési időszak után benyújtják a kreditpontos igazolásukat, az igazolás ellenőrzését követően a Pénzügyminisztérium (PM) tájékoztatja az igazolvány cseréjéről.
  • Azoknak az érintetteknek, akik még nem kerültek a továbbképzési időszak végéhez, ezen időszak lejáratától függetlenül van lehetőségük az igazolvány cseréjéhez.
  • Az igazolvány cseréjéhez egy hat hónapnál nem régebbi igazolványképre, és a „régi” igazolvány hatósághoz történő benyújtására van szükség, valamint erre a célra szolgáló adatlap kitöltésére.
  • Mivel az igazolvány cseréjére a kormányrendelet szerinti határidő lejárata miatt kell, hogy sor kerüljön, az igazolványcsere igazgatási szolgáltatási díjat nem von maga után.
  • Az adatlap a PM honlapjáról (https://penzugyiszakkepzes.kormany.hu/adatlapok-nyilvantartas-ado), letölthető.

A kérelmet postai úton, vagy személyesen a PM Ügyfélszolgálatára kell eljuttatni. (Pénzügyminisztérium Számviteli és Közfelügyeleti Főosztály, Budapest József nádor tér 2-4., vagy 1369 Budapest, Pf. 481.)

  • A kérelem elektronikus úton is benyújtható (https://epapir.gov.hu), de a régi igazolványt is vissza kell juttatni a hatósághoz.
  • Az újonnan kiadott igazolványok érvényessége 10 év.

 

 

  Amennyiben Ön is szívesen lenne hozzáértő a témában,
jelentkezzen 
OKJ képzésünkre.

 

budapest_varosi_ajanlat_arstop_5.jpg

süti beállítások módosítása