; ; ; ;

Friss hírek az online számlaadat szolgáltatással kapcsolatban!

2020. március 25. Dr. Magyar Zsuzsanna

„2020. április 1-jétől az Online Számla rendszerben a 2.0-ás verziójú XSD-t kell alkalmazni, ettől a naptól az 1.1-es verzióval nem lehet adatot szolgáltatni.” - tette közzé a NAV február hónapban.

Ez azt jelentette, hogy 2020. április 1-jétől kizárólag az új 2,0-s rendszer alkalmazható a számlaadat szolgáltatásra, ugyanis csak az ezzel a verzióval készült számlákról lehet érvényesen a számlaadatokat beküldeni az adóhivatal felé.
businessman-working-laptop-doing-calculations_23-2148377750.jpg

A kialakult járványügyi helyzet azonban szükségessé tette, hogy a személyes jelenlét minden területen elkerülhető legyen, így ezt a kötelező átállást a NAV nem teszi kötelezővé, de felhívja a figyelmet arra, hogy ahol a verziófrissítése és fejlesztése személyes jelenlét nélkül is megoldható, folytatódjon az átállás.

Ez azt is jelenti, hogy április 1-jétől nem szűnik meg az Online Számlarendszer 1,1 verziója, vagyis az ezzel készült számlák adatai is gond nélkül beküldhetők az adatszolgáltatási rendszerbe, és azt a NAV érvényes adatszolgáltatásnak fogadja el, feltételezve, hogy az egyéb jogszabályban foglalt követelményeknek az adatszolgáltatás megfelel.

Így minden adózó számára továbbra is problémamentesen teljesíthető a számla adatszolgáltatás, hiszen ez a verzió már mindenki számára kötelezően alkalmazandó volt az elmúlt időszakban is.

 nagy_banner_vegleges.jpg

süti beállítások módosítása